Postul Adormirii Maicii Domnului începe luni, 1 august, şi durează până la marele praznic închinat Maicii Domnului, 15 august. Lăsata secului pentru post se face duminică, 31 iulie.

Postul Adormirii Maicii Domnului începe luni, 1 august, şi durează până la marele praznic închinat Maicii Domnului, 15 august. Lăsata secului pentru post se face duminică, 31 iulie.
Apărător înflăcărat al credinţei în Dumnezeul revelat profeţilor Vechiului Testament, Sfântul Ilie Tesviteanul era fiul lui Sovac, unul dintre profeţii Legii Vechi, care locuia în Cetatea Tesve, dincolo de Iordan. De la numele acestei localităţi se trage şi numele proorocului. Minunile Sfântului Ilie, cel care nu a cunoscut moartea.
Miercuri, 20 iulie 2022, de sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie, la Schitul din satul de vacanță Vârtop - dependent de Mănăstirea Izbuc, va fi prilej de aleasă bucurie duhovnicească.
În fiecare an, pe 29 iunie, îi sărbătorim pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, care se bucură de o cinstire deosebită din partea Bisericii, fiindcă au fost „căpeteniile apostolilor” şi „lumii învăţători”, contribuind, prin râvna lor, la răspândirea cuvântului evanghelic în multe părţi ale lumii.
Astăzi, 24 iunie, este ziua naşterii Sfântului Ioan Botezătorul. S-a născut în localitatea Orini, fiind supranumit „Înaintemergătorul”, pentru că a anunţat şi pregătit venirea Mântuitorului. Mărturiile păstrate până în zilele noastre arată că preotul Zaharia şi soţia lui, Elisabeta, ajunseseră la bătrâneţe şi nu au avut copii.
Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel începe azi, 20 iunie, și are o durată de nouă zile. Lungimea postului, numit popular al Sâmpetrului, este în funcţie de data Paştilor.
Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile) este sărbătorită la cincizeci de zile de la sărbătoarea Învierii Domnului (Sfintele Paşti). Anul acesta, vom sărbători Rusaliile duminică, 12 iunie.
Simpozion internațional la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman” a Universității din Oradea. Oaspeți de la facultăți importante din țară vor vorbi despre pastorație și provocările lumii contemporane.
Biserica situată în incinta Spitalului Clinic Judeţean Staţionar 2 îşi sărbătoreşte hramul pe data de 29 aprilie. Izvorul Tămăduirii este un mare praznic ce datează din a doua jumătate a primului mileniu creştin. Este sărbătoarea din Săptămâna Luminată care ne arată poziţia şi rolul Maicii Domnului în lucrarea mântuirii, deci este închinată Fecioarei Maria.
Mii de orădeni au fost prezenţi sâmbătă seara în zona Pieţei Unirii, pentru a participa la slujba de Înviere - prima de la izbucnirea pandemiei la care oamenii nu au mai avut restricţii.