În 15 ianuarie, duminica a 29-a după Rusalii, enoriașii Parohiei Ioșia Nord au avut bucuria și onoarea de a-l primi în mijlocul lor pe părintele prof. univ. dr. Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, fost şef al DMPFI.

 

Părintele-ministru Marcel Boloș a slujit la Sfânta Liturghie împreună cu pr. paroh Felix Bicăzan, pr. conf. univ. dr. Viorel Popa, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Oradea, co-slujitor la acest sfânt lăcaș, și cu pr. pensionar Vasile Bicăzan.

Credincioșii au venit încă de dimineață pentru a aprinde o lumânare și a se ruga. Înainte de prânz, și-au făcut apariția și tinerele mămici, care și-au dus micuții la împărtășit, așa cum este tradiția.

În cuvântul de învățătură, părintele Boloș a explicat pericopa evanghelică a vindecării minunate a celor 10 leproși: „Este o duminică a recunoștinței. Dumnezeu dăruiește vindecare fizică celor zece care Îl roagă cu cuvintele „Învățătorule, miluiște-ne!”, iar celui care se întoarce recunoscător, îi dăruiește și vindecarea spirituală. Recunoștința ne-o manifestăm prin rugăciunea particulară, prin rugăciunea în comun, în biserică, prin post și prin fapte bune. Recunoștința față de Dumnezeu, față de părinții care ne-au născut și ne-au crescut și față de aproapele nostru, este cheia care deschide ușa Împărăției cerurilor”, a subliniat distinsul invitat, în cuvântul său de învățătură.

„Suntem recunoscători Bunului Dumnezeu pentru darurile pe care ni dă în fiecare zi. Îi suntem recunoscători și pentru poetul național Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împlinesc 173 de ani și care, prin opera sa, a contribuit la dezvoltarea culturii şi spiritualităţii poporului român”, a menționat și părintele Felix Bicăzan, parohul bisericii.

La finalul slujbei religioase, credincioșii au primit prescură binecuvântată.