Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – Filiala Bihor a organizat, în perioada 15-19 octombrie 2022, un pelerinaj comemorativ, cu depuneri de coroane la monumentele eroilor martiri români din localităţile Păuliș (jud. Arad), Țebea (jud. Hunedoara) și Alba Iulia.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Retragere şi Rezervă, Asociaţia Naţională „Cultul Eroilor”, Asociaţia Naţională „Pro Basarabia şi Bucovina”, Asociaţia „Vatra Românească” şi Muzeul Ţării Crişurilor – Complex Muzeal.

Traseul a fost punctat de momente de reculegere la mănăstirea Dumbrăveni, mănăstirea Crișan și la Catedrala Marii Uniri din Alba Iulia, sub deviza „O floare, o lacrimă, o rugăciune”. Slujbele religioase de pomenire a eroilor martiri, în fiecare dintre localităţile amintite, au fost săvârşite de către preotul Mihai Tocai, fiu de veteran de război. Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – Filiala Bihor, reprezentată de col. (rtr.) Dumitru Demian, s-a bucurat de sprijinul financiar al SC Nutrientul SA, prin domnul ing. Iosif Pazuric, căruia îi mulțumește pentru întregul suport în reușita acestei acțiuni.