Controverse
ANI, politicienii şi incompatibilităţile
Agenţia Naţională de Integritate, matinal de frenetică în ultima perioadă în anunţuri de incompatibilităţi şi falsuri ale unor nume sonore, pare că vrea o consemnare a activităţii sale în raportul pe justiţie al Comisiei Europene, care urmează a fi făcut public în această lună.
- 06 Februarie 2010
- Citeste
Tezaure părăsite
Sunt din ce în ce mai convins, pe măsură ce îmi albeşte părul, că săracii sunt săraci pentru că nu ştiu să-şi folosească avantajele cu care i-a înzestrat natura. Fiecare are ceva ce nu are celălalt. Important este să te descoperi pe tine şi să-ţi valorifici avantajele.
- 05 Februarie 2010
- Citeste
Unde-i lege, nu-i tocmeală - Cam multe noduri în papura deciziilor aleşilor locali
Anul 2009 a fost unul foarte plin pentru juriştii Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor care au avut de examinat, sub aspectul legalităţii, zeci de mii de acte emise de administraţiile publice locale. În cazul a 88 dintre ele au fost formulate referate cu observaţii de nelegalitate.
- 05 Februarie 2010
- Citeste
Repetiţie generală pentru marea tăvăleală
Consiliul Naţional (CN) al PSD de azi va reprezenta ultima înfruntare desfăşurată într-un for statutar al partidului, înainte de Congres, a taberelor Geoană-Năstase, care vor folosi momentul pentru a-şi etala arsenalul şi aliaţii într-o dezbatere privind ideologia PSD şi modificările la Statut.
- 04 Februarie 2010
- Citeste
Cobai umani cu aripi de înger şi cont în bancă
Testarea unor medicamente noi suscită, în întreaga lume, discuţii contradictorii în rândul populaţiei, deşi zeci de mii de oameni, printre ei şi români, acceptă să fie voluntari în speranţa opririi evoluţiei unei boli nemiloase sau a unor infecţii care ar putea avea consecinţe grave. Testările sunt făcute numai pe voluntari, care primesc de la fima producătoare anumite sume de bani. Despre sumele date voluntarilor nu vorbeşte nimeni, întrucât contractul este confidenţial şi acceptat în deplină cunoştinţă de cauză de ambele părţi.
- 03 Februarie 2010
- Citeste
Neuroii
Fumează trabuc, beau whisky, au văzut filmul "Naşul" şi se simt aidoma lui Clint Eastwood, după ce au călcat peste cadavre pentru câţiva euro în plus. Au făcut bani ori intrând în politică, ori cu ajutorul relaţiilor din lumea politică. Ajung moguli sau politicieni cu bani, după care se pricep la toate. Acesta e traseul neuroilor în România.
- 02 Februarie 2010
- Citeste
Pe str. Atelierelor, harababura-i mare 'sculă' - Locatarii blocului de garsoniere riscă debranşarea totală de la utilităţi
Aproape o sută de persoane dintr-un bloc de garsoniere de pe strada Atelierelor nu mai au apă caldă de peste şase luni. Din cauza datoriilor acumulate timp de trei ani, furnizorii de utilităţi îi ameninţă cu debranşarea totală de la apă şi energie electrică. Datoriile către Electrocentrale SA, furnizorul de agent termic şi apă caldă, sunt de 46.482 lei, în timp ce Compania de Apă avea de recuperat 4.606 lei la sfârşitul anului trecut. Numai că, din cauza situaţiei juridice încurcate a imobilului, datoriile nu sunt înregistrate pe numele proprietarilor de garsoniere, ci pe numele unei firme de la care aceştia au cumpărat spaţiile de locui
- 01 Februarie 2010
- Citeste
Hora locală
- 01 Februarie 2010
- Citeste
O reformă inexistentă, dar fără sfârşit
Învăţământul românesc din ultimii 20 de ani seamănă izbitor de mult cu revoluţia comunistă continuă. Teoriile marxist-leniniste extinse constant de tot soiul de conducători-teoreticieni postulau că societatea de tip comunist este în continuă schimbare, o revoluţie permanentă. Fiecare schimbare de putere în societăţile „roşii" erau marcate de noii stăpâni printr-o desprindere de greşelile trecutului şi jalonarea unui viitor luminos, totul în virtutea unei revoluţii continue. Bazaconii acceptate de toată lumea de nevoie, când se ştia foarte bine că, de fapt, mascau o schimbare de gardă: aliaţii vechiului conducător erau înlocuiţi fără prea multe fiţe şi de cele mai multe ori o sfârşeau destul de prost.
- 30 Ianuarie 2010
- Citeste
Crişana Digitală

