La 190 de ani de la publicarea textului, în 1 octombrie, Trupa Szigligeti prezintă, ca primă premieră a stagiunii, una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Vörösmarty Mihály: poemul dramatic „Csongor și Tünde”.

La 190 de ani de la publicarea textului, în 1 octombrie, Trupa Szigligeti prezintă, ca primă premieră a stagiunii, una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Vörösmarty Mihály: poemul dramatic „Csongor și Tünde”.
Descrisă de organizatori ca fiind „cel mai captivant eveniment despre știință și cercetare”, ediția 2021 a „Nopții Cercetătorilor Europeni” va avea și în acest an, printre participanți, cercetători de la Universitatea din Oradea și invitați ai acestora.
Peste 70 de cursanți din toată țara, printre care trei din Bihor, au participat, recent, la sesiunile de evaluare naţională Salvamont, nivelul aspiranţi, debutanţi şi avansaţi şi sesiunea de vară a examenelor de atestare şi reatestare în profesia de salvator montan, profesie reglementată la nivel european.
Prima premieră a Teatrului Regina Maria din această stagiune, Tartuffe, de J.B.P Molière se anunţă un real succes de casă după entuziasmul cu care au fost întâmpinate de public primele două reprezentaţii.
Parohia Ortodoxă Dobricionești și Birtin, în parteneriat cu Primăria Vadu Crișului, care a pus la dispoziție spațiul pentru desfășurarea activităților (căminul cultural din Birtin), organizează ateliere de dezvoltare personală, cursuri de dans popular și pictură pe sticlă, pentru copiii parohiei din cele două localități.
Maximus este un copil de 12 ani, din Sântandrei, care nu a avut șansa de a se bucura de o notă mare la naștere. Din contră, din cauza unei hemoragii meningo-cerebrale grave, băiatul a primit un scor Apgar de doar 2/3, așa că a avut nevoie urgentă de 20 de minute de resuscitare pentru a supraviețui.
La invitația Primăriei comunei Căbești și Asociației „Dăruiește Vise”, Caravana cu Medici a efectuat, pe 4 și 11 septembrie, două sesiuni de consultări gratuite pentru 52 de cetățeni ai comunei, interesați să își examineze starea de sănătate.
Creșterea abruptă a noilor cazuri de covid dă bătaie de cap medicilor din Bihor. În prezent, sunt 861 de cazuri active în județ, 31 de persoane internate la ATI, iar de luni până marți au fost înregistrate 115 cazuri noi. S-au vaccinat 448 de persoane (120.761 persoane sunt vaccinate cu ambele doze) și sunt înregistrate 70 de reacții adverse. Incidența în Oradea se îndreaptă spre două cazuri la 1.000 de locuitori (1.78), iar incidența la nivelul județului a trecut de o persoană la 1.000 de locuitori (mai exact 1,12). 25 de localități din Bihor au o incidență mai mare de o persoană la 1.000 de locuitori.
Direcția de Asistență Socială Oradea, împreună cu Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și membru al Parlamentului Seniorilor din România, a marcat Ziua Internațională a Păcii, printr-un frumos eveniment desfășurat la Centrul Multifuncțional din Ioșia.
Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal și-a schimbat programul de vizitare din 24 august, iar Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Șincai” Bihor şi filialele sale au program prelungit începând din data de 13 septembrie.