La invitația Primăriei comunei Căbești și Asociației „Dăruiește Vise”, Caravana cu Medici a efectuat, pe 4 și 11 septembrie, două sesiuni de consultări gratuite pentru 52 de cetățeni ai comunei, interesați să își examineze starea de sănătate.

În cadrul primei deplasări a echipei, aceștia au recoltat analize bio-umorale, iar rezultatele au stat la baza consultărilor de medicină internă, gastroenterologie, cardiologie, alături de rezultatele analizelor bio-umorale recoltate anterior caravanei, realizate pe 11 septembrie.

„Cetățenii, de la tineri la persoane vulnerabile în raport cu riscurile de sănătate, care au predominat în rândul participanților, au beneficiat nu doar de aceste acțiuni de consultare, ci și de recomandări valoroase din partea tinerilor profesioniști care, dedicații fiind misiunii lor de a contribui la bunăstarea societății, au marcat într-o manieră pozitivă comunitatea locală în cadrul celor două vizite de lucru. Programul Caravana cu Medici este un proiect care contribuie activ la promovarea bunelor practici sanitare, iar impactul exercitat este vizibil în toate comunitățile vizitate de către tinerii implicați”, a declarat Corina Ene, primarul comunei Căbești.

Acțiunea se încadrează într-un șir vast de viitoare demersuri pe care autoritățile locale își propun să le implementeze pentru a contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a cetățenilor. Într-o comunitate din mediul rural, în care accesul la servicii sanitare performante reprezintă adesea un impediment, implicarea decidenților locali în sporirea gradului de conștientizare asupra riscurilor de sănătate, promovarea unui stil de viață sănătos și soluționarea problemelor medicale care afectează bunăstarea cetățenilor reprezintă direcții de maximă importanță.