Prima premieră a Teatrului Regina Maria din această stagiune, Tartuffe, de J.B.P Molière se anunţă un real succes de casă după entuziasmul cu care au fost întâmpinate de public primele două reprezentaţii.

 

Spectacolul aduce pe aceeaşi scenă, în roluri principale, doi actori laureaţi ai premiului UNITER, Răzvan Vicoveanu (Tartuffe) şi Richard Balint (Orgon), alături de actori iubiţi ai trupei orădene, care au demonstrat că pot crea personaje şi roluri memorabile: Oana Cernea, și light designer-ul Bogdan Gheorghiu. Din distribuție fac parte actorii: Corina Cernea (Doamna Pernelle), Angela Tanko (Elmire), Ciprian Ciuciu (Damis), Mihaela Gherdan (Mariane), Alin Stanciu (Valère), Pavel Sîrghi (Cléante), Răzvan Vicoveanu (Tartuffe), Lucia Rogoz (Dorine), Sebastian Lupu (Domnul Loyal și Andrian Locovei (Laurent). Regia spectacolului este semnată de tânărul Vlad Trifaş, care vine cu o energie și cu o optică inovatoare, fără a pierde însă echilibrul dintre clasic și contemporan.

„Tartuffe” face parte din suita comediilor de caracter ale lui Molière și demască ipocrizia religioasă, motiv pentru care a stârnit multe controverse atunci când a fost prezentată publicului pentru prima dată. În ciuda acestui fapt, a devenit în timp una dintre cele mai jucate piese de teatru ale lui Molière. Spectacolul orădean este o adaptare a piesei lui Molière în care regizorul, chiar dacă păstrează subiectul, temele principale, scoate la suprafață noi sensuri, menţinând un continuu balans între registrul comic, propice pentru extratext şi comentariu regizoral ironic, şi latura profund dramatică a personajelor care, în căutarea salvării, se pierd.

Pe lângă regie, Vlad Trifaș semnează și adaptarea textului și muzica originală din spectacol. Din echipa de creație face parte scenografa Oana Cernea, iar light-designul este semnat de Bogdan Gheorghiu.  

Următoarele reprezentații vor avea loc în data de 6 și 31 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Biletele s-au pus deja în vânzare la agenția teatrului (deschisă de marți până vineri între orele 10.00 și 14.00 sau cu o oră înainte de spectacole) și online de pe Eventim.ro.