251 de studenți de la Științe Economice, Drept și Administrație Publică vor beneficia de burse, stagii de practică, workshop-uri specializate și cursuri de formare antreprenorială, pentru a putea pătrunde mai ușor pe piața muncii.

251 de studenți de la Științe Economice, Drept și Administrație Publică vor beneficia de burse, stagii de practică, workshop-uri specializate și cursuri de formare antreprenorială, pentru a putea pătrunde mai ușor pe piața muncii.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor recrutează candidați pentru concursul de admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, unde, pentru sesiunea martie - iunie 2025, sunt disponibile 300 de locuri.
Pentru a îmbunătăți biodiversitatea în campusurile universităților din alianța EU GREEN, profesorii și studenții au conceput proiectul Insectopia. Acesta presupune promovarea unor acțiuni inovatoare și sustenabile pentru susținerea populațiilor de insecte.
Universitatea din Oradea a mai făcut doi pași înainte, spre locurile fruntașe, conform celui mai recent raport Metaranking al universităților din România pentru anul 2024. Înaintea instituției orădene există o singură universitate care nu este din unul din marile orașe ale țării, Universitatea „Transilvania” din Brașov.
Inteligența artificială (IA), un instrument extrem de util în procesul de educare, poate aduce un plus de eficiență, mai ales în școlile de stat din România, prin integrarea sa în metodele de predare.
Sala de conferințe a Universității din Oradea va găzdui, pe 26 februarie, de la ora 14.30, colocviul „Ziua Internațională a Limbii Materne”, organizat de Facultatea de Litere.
Generalul de brigadă prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan, comandantul rector al Universității Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, este de marți, 18 februarie, Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea
Uniunea Elevilor Reprezentanţi (UER) trage un semnal de alarmă cu privire la reforma ministrului Daniel David, despre care spune că ar putea deveni doar o mișcare de fațadă. Elevii spun că „disciplinele opționale” ar putea fi de fapt obligatorii, așa cum este cazul religiei care, fiind pusă în orar la mijlocul cursurilor, îi obligă adesea să rămână în clasă.
Ministrul Daniel David, după o întâlnire cu reprezentanții Academiei Române și ai facultăților de istorie, transmite: „după păstrarea limbii latine în curriculumul de specialitate, mă bucur să fiu ministrul care poate contribui la readucerea după câteva decenii a «Istoriei românilor și a României» ca disciplină de sine stătătoare la liceu”.
A început oficial Campionatul de matematică pe echipe. În cadrul lui, elevi din toată țara se vor duela pe probe zilnice timp de 4 luni pentru a deveni campioni în arena matematicii pe echipe.