Peste 11 mii de elevii din Bihor, din clasele a II-a și a IV-a, vor susține Evaluarea Națională în perioada 13 – 22 mai; testele se desfășoară în timpul orelor de curs și nu se afișează public.

Peste 11 mii de elevii din Bihor, din clasele a II-a și a IV-a, vor susține Evaluarea Națională în perioada 13 – 22 mai; testele se desfășoară în timpul orelor de curs și nu se afișează public.
Primăria Oradea a primit luni, 12 mai, vizita unui grup de studenți de la Facultatea de Geografie a Universității din București, aflați în practică profesională în municipiu.
Facultatea de Geografie, Turism și Sport a Universității din Oradea dă startul unei noi etape în internaționalizarea educației, prin găzduirea unui program inovator de mobilitate mixtă (blended mobility), desfășurat în perioada 13–24 mai.
Cu prilejul „Zilei Informării Preventive”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor (ISU Bihor) a desfăşurat o serie de activităţi menite să familiarizeze populaţia cu măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă, precum şi cu regulile de comportare în cazul producerii acestora.
Devenit, chiar din acest an, membru de onoare al Academiei Române, profesorul american Paul E. Michelson a revenit la Universitatea din Oradea pentru a susține conferința: „Trecutul are viitor. Importanța istoriei pentru educație și societate în secolul XXI”.
În sala Centrului de Documentare și Informare (CDI) a Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” Ștei - a cărei conducere este compusă din profesorii Emanuel Coroiu și Romulus Fășie, director, respectiv director adjunct - s-a desfășurat o activitate instructiv-educativă, „Europa Copiilor” - 2025, menită să marcheze Ziua de 9 Mai.
În cadrul unui proiect Erasmus+ un grup de elevi de la Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei – a cărui conducere este compusă din prof. ing. Ioan Adrian Gruie și prof. Constantin Cristian Vieriu, director, respectiv director adjunct – efectuează în această perioadă un stagiu de formare profesională în Grecia.
Parte a rețelei europene a liceelor bilingve, Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea demonstrează și în acest an valoarea secției bilingv-spaniole, prin rezultate excepționale la olimpiade, festivaluri, examene internaționale și proiecte Erasmus+.
Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din cadrul Universității din Oradea, organizează în zilele de 12 și 13 mai, Simpozionul național cu participare internațională cu tema: „Patriarhia Română la 100 de ani. Considerații teologice, istorice și naționale & Duhovnicie și mărturisire ortodoxă românească în secolul XX”.
Calitatea învățământului filologic de la Universitatea din Oradea a fost confirmată de succesul studenților la Concursul Național de Traduceri de la Alba Iulia, unde au obținut premii importante la secțiuni dedicate limbilor germană, franceză și engleză.