Coordonați de profesoara Florica Gabor, micii ecologiști de la Cercul de Acvaristică Beiuș și Palatul Copiilor Oradea au lăsat joaca pentru a crea eseuri, colaje, machete și desene cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede.

Coordonați de profesoara Florica Gabor, micii ecologiști de la Cercul de Acvaristică Beiuș și Palatul Copiilor Oradea au lăsat joaca pentru a crea eseuri, colaje, machete și desene cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede.
Liceenii bihoreni, din clasele a X-a sau a XI-a, pot candida, până pe 17 februarie 2025, pentru burse de studiu oferite de United World Colleges, o mișcare globală care promovează excelența academică și dezvoltarea personală într-un mediu internațional.
O nouă lucrare, extrem de interesantă, a cadrelor didactice de la Facultatea de Științe Socio-Umane a fost lansată. Volumul abordează aspecte inedite ce țin de educația incluzivă, relația acesteia cu educația digitală și cum anume poate ajuta tehnologia în recuperarea copiilor cu cerințe educative speciale.
Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului aduce în atenția publică și soarta Evei Heyman, fetița de 13 ani victimă a lagărului de exterminare, în amintirea căreia a fost reabilitată clădirea de patrimoniu în care a locuit și pentru a marca ziua sa de naștere, 13 februarie, se vor derula activități de educație muzeală pentru elevi sub genericul „Cine a fost Eva Heyman?”.
Dincolo de o lecție obișnuită de istorie, copiii de la Centrele de Zi din subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea au avut ocazia să înțeleagă contextul Micii Uniri, dar și să celebreze curajul și spiritul unității.
În 22 ianuarie 2025, la CSEI „Orizont” Oradea, Structura Tileagd a avut loc activitatea extracuriculară dedicată unui moment esențial din istoria României: Unirea Principatelor Române și formarea statului modern, cu accent pe figura domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Destinat tinerilor de gimnaziu și liceu, la Oradea se va desfășura o nouă ediție a concursului online de eseuri istorice, cu tema „24 ianuarie din perspectiva mea istorică”,
2.949 de elevi din Bihor vor intra, de luni, în febra examenului de bacalaureat. Probele de competențe vor începe pe 27 ianuarie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, și se vor încheia pe 7 februarie, cu evaluarea competențelor digitale.
Ultima zi de școală a săptămânii trecute a fost una cu emoții pentru elevii, părinții și profesorii de la Liceul de Arte din Oradea. În sala festivă s-a desfășurat a 18-a ediție a Concursului de Studii Carl Czerny.
Cadre didactice și doctoranzi de la 15 universități europene participă, luni și marți (20-21 ianuarie), la Universitatea din Oradea la cursul intensiv cu tema „Etica în Inteligența Artificială și Finanțe Digitale”, organizat sub patronajul Facultății de Științe Economice (FSE).