Grădinița cu Program Prelungit nr. 23 Oradea, structură a Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, s-a umplut de minunatele culori ale toamnei, într-un decor fantastic, cu prilejul Festivalului Dovleacului.

Grădinița cu Program Prelungit nr. 23 Oradea, structură a Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, s-a umplut de minunatele culori ale toamnei, într-un decor fantastic, cu prilejul Festivalului Dovleacului.
Copiii români între 12 și 14 ani pot face parte din juriul care votează filmele din competiția Young Audience Award, în perioada 7-13 noiembrie 2022. Anul acesta, la cea de-a 9-a ediție, juriul de tineri din România poate viziona online pe platfoma special dedicată.
Sesiunile mobilităților Erasmus+ de formare profesională în țări partenere din Uniunea Europeană se succed cu repeziciune la Colegiul Național „Teodor Neș” din Salonta.
Școala Gimnazială Nr. 1 Remetea, în parteneriat cu alte trei unități școlare din Croația, Polonia și Turcia, desfășoară proiectul Erasmus+ intitulat „What's up Mr Bug? Insects As the Wonder of Ecosystem” (Ce este, dle Gândac? Insectele ca minune a ecosistemului).
Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor”, atelierul de educație muzeală „Curiozități despre fluturi”. Atelierul este dedicat copiilor din clasele 0-V.
Filosoful francez Jean-Jacques Wunenburger a susținut, la începutul săptămânii, în fața studenților și profesorilor Universității din Oradea, o conferință cu o temă provocatoare, influența tehnologiei digitale asupra imaginarului nostru.
Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” a fost în această toamnă gazda a două evenimente de programare și tehnologie, „RoboIncubator” și „RoboPlant”, desfășurate în cadrul inițiativei Europe Code Week 2022, sprijinită de Comisia Europeană.
Societatea Cultural Patriotică „Avram Iancu” a continuat și în acest an să organizeze călătorii de informare cu olimpicii. Au participat 37 de tineri însoțiți de 4 cadre didactice.
După cum ne-au obișnuit în ultimii ani, cei de la Școala Gimnazială nr. 1 Roșia sunt implicați în mai multe proiecte educaționale, printre acestea numărându-se și cel denumit „Green Bridge for future”, de tip Erasmus+ (Educație școlară, Acțiunea Cheie 2, Proiect de parteneriat pentru cooperare la scară mică cu numărul de referință 2021-2-RO01-KA210-SCH-000048099).
„Nu-l uitați pe cel căzut în război, lăsați-i din când în când un loc liber la masă, ca și cum ar fi viu între noi”, spunea Nichita Stănescu. Pornind de la acest citat, vineri, 21 octombrie, Şcoala Balc a marcat Ziua Armatei României.