Înfruntând toate dificultățile de deplasare, impuse de conflictul cu Rusia, o profesoară din Harkov, Ucraina, a reușit să ajungă la Universitatea din Oradea, în cadrul unui program de mobilitate Erasmus, dedicat cadrelor didactice.

Înfruntând toate dificultățile de deplasare, impuse de conflictul cu Rusia, o profesoară din Harkov, Ucraina, a reușit să ajungă la Universitatea din Oradea, în cadrul unui program de mobilitate Erasmus, dedicat cadrelor didactice.
Chiar dacă vara este în toi, copiii continuă să treacă pragul Bibliotecii Județene Gheorghe Șincai, angrenați într-o serie de activități atractive. La începutul săptămânii a fost rândul participanților de la Tabăra de Vară a Școlii Internaționale de Vară să cunoscă Ludoteca.
Unul dintre atelierele inedite inițiate de la Muzeul Țării Crișurilor în această vară este dedicat restaurării. O premieră pentru Oradea, atelierul se adresează copiilor și se desfășoară sub îndrumarea restauratorului Ștefan Lipot.
Casa Corpului didactic Gorj, cu sprijinul unor formatori ai Asociației pentru Educație și Formare „TopFormalis” din Oradea a organizat online în perioada 14 - 30 iunie programul de formare și dezvoltare profesională continuă cu tema „Managementul dificultăților de învățare școlară la elevi”.
La Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” din Beiuș s-a desfășurat, în perioada 27 iunie-1 iulie, prima ediție a Proiectului județean cu participare internațională intitulat „Școala de Vară – Școală pentru comunitate”, coordonatoare fiind profesoarele Daniela Rada și Rodica Hele.
Veste bună pentru absolvenții de liceu care au susținut examenul de bacalaureat anul acesta. După contestații, rata de promovabilitate a crescut cu puțin peste două procente, ajungând la 75,94%, reușind astfel să ia bacalaureatul încă 80 de candidați.
Fii student al Universității Politehnica Timișoara oricând, de oriunde și în ritmul tău! În 4 Iulie dăm startul pentru concursul de ADMITERE ID/IFR 2022 în format fizic! Optează pentru înscrierea online, sau din 4 Iulie la universitate și din 6 Iulie în centrele zonale dedicate admiterii.
Doctorul Dan Costa Baciu, profesor specializat în instrumente digitale, la Universitatea Tehnică din Delft, considerată a fi cea mai veche și mai mare universitate publică a Olandei, va ține pe 4 iulie o prelegere la Universitatea din Oradea.
Absolvenții clasei a VIII-a au scăpat ieri, 30 iunie, de emoțiile Evaluării Naționale. După contestații, proporția candidaților care au luat minim 5 a crescut cu 0,15%, ajungând la 80,98%. Bihorul a înregistrat și o premieră negativă la nivel național, cea mai mare diferență între nota obținută înainte de contestații și cea obținută după recorectare, 5,9 puncte (de la 2,80 la 8,70), la Limba română.
Nagy Enikő și Hegyes Luminița, cadre didactice la Liceul Teologic Romano - Catolic „Sf. Ladislau” din Oradea, au participat, în perioada 9 - 10 iunie, ca reprezentante ale instituției de învățământ sus-amintite, la un eveniment organizat la Košice, în Slovacia.