Doar 64% dintre elevi au luat note de 5 și peste 5 la Limba Română, în timp ce aproape 72% au luat note de trecere la matematică și 89% la Limba maternă, potrivit rezultatelor la simularea Evaluării Naționale publicate luni de Ministerul Educației.

Doar 64% dintre elevi au luat note de 5 și peste 5 la Limba Română, în timp ce aproape 72% au luat note de trecere la matematică și 89% la Limba maternă, potrivit rezultatelor la simularea Evaluării Naționale publicate luni de Ministerul Educației.
Genul și specia sunt categorii clasificatoare împrumutate din sistematica naturii ca tot organizat după reguli și norme care pot fi cunoscute, categorii menite să introducă ordine și clarificare în imensitatea și diversitatea deconcertantă (tulburătoare, impresionantă) a producțiilor literare. În artă, inclusiv în literatură, noțiunea de gen, ca orice sinteză teoretică, este o generalizare la care se ajunge pe cale inductivă, de la manifestările particulare spre definirea generalului, și poate constitui o formă a cunoașterii pozitive.
Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan” Vașcău, alături de Asociația „Nicolae Bogdan” Vașcău, în colaborare cu JA România, Fundația Vodafone, Asociația „Țara de Piatră” și Asociația Humanct, a organizat evenimentul „Tradiții și Tehnologie – O punte între trecut și prezent”.
Două eleve din Oradea și Beiuș, alături de un elev din Tărian, vor reprezenta județul la etapa națională a competiției „Alege! Este dreptul tău!” organizată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
Încă din anul 2018, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea face parte din reţeaua naţională şi europeană a Şcolilor-Ambasador ale Parlamentului European (EPAS).
„Dincolo de manual: explorări didactice în fizica atomică, nucleară și medicală” a fost lansată marți, 19 martie, la Biblioteca Universității din Oradea, în prezența unui public numeros și divers: profesori universitari, liceeni, membri ai comunității locale și invitați din mediul academic și privat.
Elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea au avut ocazia să descopere lumea modei sustenabile și a inovației tehnologice printr-o serie de ateliere desfășurate la Universitatea din Oradea.
La sfârșit de săptămână, Timișoara a fost, timp de două zile, gazda Hackathonului Innovation Labs, un concurs dedicat tinerilor antreprenori dornici să-și transforme ideile inovatoare în afaceri viabile, prin integrarea tehnologiei. Printre finaliști se numără și două echipe de la Universitatea din Oradea.
Sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea a găzduit, vineri - 21 martie, un eveniment cultural-științific dedicat femeii. Intitulat „Femeia în istorie, memorie și spațiul public”, evenimentul a reunit cadre didactice, studenți și cercetători pasionați de cultură, într-o atmosferă de respect și apreciere pentru rolul și contribuția femeii în diverse domenii.
A devenit tradiție pentru Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, Oradea, să susțină campania națională „Plantăm speranță”, aflată la a VI-a ediție.