Peste trei pătrimi dintre români sunt de acord ca educația sanitară și sexuală să fie predată în școli, adecvat fiecărei vârste și ca materie de sine stătătoare, în condițiile în care familia este valoarea principală pe care o împărtășesc.

Peste trei pătrimi dintre români sunt de acord ca educația sanitară și sexuală să fie predată în școli, adecvat fiecărei vârste și ca materie de sine stătătoare, în condițiile în care familia este valoarea principală pe care o împărtășesc.
Sfârșitul săptămânii trecute a marcat finalizarea a două evenimente organizate de către Departamentul de Științe Politice și Științele Comunicării din cadrul Universității din Oradea, în perioada iunie - iulie 2022, și anume: Școala de vară Jean Monnet şi Cursul Intensiv Jean Monnet, ambele adresate liceenilor şi studenţilor din Oradea.
Rezultatele la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, înainte de contestații, au fost publicate ieri.
Școala Gimnazială Dacia din Oradea a derulat, în perioada februarie-iunie 2022, proiectul ORADEAstrofizică. Activitățile teoretice, practice, și observațiile astronomice, au trezit curiozitatea și interesul pentru studiul astronomiei și al astrofizicii a 74 de elevi din ciclul primar și gimnazial.
Anul acesta, în județul Bihor, au fost doar două medii de 10 la examenul de Bacalaureat. Denisa Sotiuț, una dintre cele două absolvente, fostă elevă la Colegiului Național „Onisifor Ghibu”, a ales să își continue studiile la Universitatea din Oradea, la Facultatea de Științe Socio-Umane.
La 30 de ani de la reluarea învățământului superior juridic la Oradea, Facultatea de Drept va organiza prima ediție a școlii de vară „Admiterea în profesiile juridice”. Obiectivul principal va fi familiarizarea absolvenților și studenților Facultății de Drept (licență și master) cu aspectele legate de examenele de admitere în profesiile juridice.
Muzeul Ţării Crişurilor informează orădenii că ateliere estivale continuă şi săptămâna viitoare, când cei mici pot alege între Vânătoarea de comori, prietenia cu dragonul bărbos, sau plante şi ale lor secrete.
Repetat atât de des, cuvântul digitalizare a ajuns să fie aproape golit de conținut. O marotă, care, pentru posibilitățile de rând ale școlilor, se pierde undeva, într-un orizont îndepărtat.
Consiliul Județean Bihor a primit miercuri, 13 iulie, vizita unui grup de elevi de la mai multe licee și colegii din municipiul Oradea.
Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea a început și ea cursurile școlii de vară, luni, 11 iulie. Datorită numărului mare de elevi, cursurile se vor ține în două serii.