Angajatorii care nu respectă prevederile Ordonanţei privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia angajaţilor pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 1500 şi 2500 de lei, potrivit Inspecţiei Muncii.

Angajatorii care nu respectă prevederile Ordonanţei privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia angajaţilor pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 1500 şi 2500 de lei, potrivit Inspecţiei Muncii.
Orice bună guvernare trebuie să ţină seama de faptul că nu poate funcţiona, nu poate administra o ţară, fără resursele financiare colectate de la cetăţeni şi mediul privat de afaceri. Pe cale de consecinţă, statul are datoria să lucreze în interesul cetăţenilor şi a mediului de afaceri, nu să le pună beţe în roate, sabotându-şi astfel propria funcţionare.
La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor erau înregistrați 2.810 șomeri (din care 1.526 femei), rata șomajului fiind de 1,2%.
În urma controalelor efectuate în luna mai de către inspectorii ITM Bihor, au fost depistate 13 societăţi comerciale care practicau muncă nedeclarată, fiind depistate 20 persoane prestând activitate nedeclarată.
DSVSA Bihor informează asupra faptului că, după o perioadă de peste o lună în care județul Bihor a fost liber de focare de PPA (pestă porcină africană), în baza buletinelor de analiză emise de laboratoare naționale acreditate, în data de 31 mai a fost diagnosticat un focar de PPA la porcii domestici.
Cetățenii au la dispoziție un interval limitat de șase luni pentru a solicita titluri de proprietate pentru terenurile necooperativizate. Noua modificare legislativă vizează 38 de unități administrativ-teritoriale din județul Bihor.
În urma controalelor efectuate luna trecută de inspectorii ITM Bihor, au fost depistate zece societăţi comerciale care practicau muncă nedeclarată. Exemple de domenii de activitate în care s-a depistat muncă nedeclarată: creșterea bovinelor pentru lapte, exploatare forestieră și coafură și alte activități de înfrumusețare.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
La sediul Camerei de Comerț și Industrie Bihor, a avut loc marţi, 9 mai, o întâlnire între reprezentanți ai mediului de afaceri și ai diferitelor autorități publice locale și cei ai Guvernului României în cadrul căreia aceștia din urmă au prezentat diverse programe de finanțare.
Banca Naţională a României atrage atenţia utilizatorilor de servicii de plată că elementele de securitate personalizate trebuie păstrate în condiţii de siguranţă.