Ministrul mediului, Mircea Fechet, anunță că programul Rabla ar putea fi modificat. Printre aspectele vizate se numără și valoarea maximă a unui autoturism care poate fi achiziționat cu astfel de vouchere.

 

„Este o discuție legitimă, care a mai avut loc și în trecut. Am avut discuții cu colegii de la AFM și cu premierul. Fără îndoială, programul Rabla trebuie regândit în fiecare an pentru anul care urmează. Din acest punct de vedere urmează să agreăm o serie de principii pe care să le transpunem în noul program”, afirmă Mircea Fechet.

Unul dintre aceste principii, precizează ministrul Mediului, ar putea să se refere la valoarea maximă a unui autoturism care poate fi achiziționat cu astfel de vouchere, „fie că discutăm despre Rabla Plus, fie că discutăm despre Rabla clasic”.

„Este o discuție legitimă, care a mai avut loc și în trecut. Va trebui să discutăm dacă mai cumpărăm mașini foarte scumpe cu vouchere Rabla. La fel cum este adevărat, nu pot să nu mă gândesc la cei doi producători de autoturisme din România care sunt și foarte mari angajatori și care contribuie semnificativ la PIB. Cred că atunci când discutăm despre aceste programe ar trebui să luăm în considerare și aceste interese naționale, să folosim cât mai mulți bani către producătorii din România”, mai spune ministrul. El spune că cei doi producători din România nu vor fi avantajați.

„În niciun caz nu vom discrimina importatorii de autoturisme, pentru că acest lucru ar înfrânge principii ale UE, cum ar fi libera circulație a mărfurilor”, încheie Fechet.