C E I C A
La momentul alegerii sale ca primar al comunei Ceica şi totodată al învestirii sale în această funcţie, tânărul primar Florin Corb avea deja format un crez al menirii sale susţinut de convingerea reuşitei: "Ca fiu al comunei, mă încerca regretul stagnării şi chiar al involuţiei generale a localităţilor noastre. Sigur că la anii maturităţii, când am fost convins că-mi pot asuma răspunderea în calitate de primar, mi-am definitivat şi direcţiile pe care să le urmez, în vederea creşterii prestigiului comunei, a recâştigării poziţiei sale în zonă, de fostă plasă şi fost centru de CUASC. Etapele aceste reveniri atât economice, prin punerea la dispoziţia investitorilor a condiţiilor necesare, dar mai ales sub aspect social şi edilitar, prin dezvoltarea infrastructurii, a îmbunătăţirii calităţii serviciilor pentru toţi cetăţenii, a asigurării unui nivel corespunzător pentru pregătirea şcolară a tinerei generaţii au fost paşii pe care i-am urmărit cu consecvenţă în cei patru ani ai mandatului. Am fost sprijinit în demersul meu costructiv de consilierii locali prin adoptarea hotărârilor, prin implicarea lor efectivă la îndeplinirea acestora" - afirmă primarul Florin Cuc. Sigur că edilul şef al comunei Ceica este convins că în drumul transformării complexe a comunei mai sunt multe obstacole de trecut, unul dintre acestea fiind chiar mentalitatea unor consăteni, care, nedorind să vadă schimbările din comună, reclamă peste tot neîmpliniri şi rele intenţii. Realitatea însă infirmă nesincera lor acţiune.
Conducerea comunei Ceica
Executiv:
Primar Florin Corb
Viceprimar Mihai Buhaş
Secretar Victor Popa
Consilieri: Ioan Nicoară, Augustin Valcan, Florin Hule, Augustin Corbuţiu, Ioan Oanţ, Ionel Galea, Ioan Boţ, Iosif Jurcuţ, Vasile Potre, Viorel Petrila, Flore Vlad, Ioan Popuş, Nicolae Beldanu.
Primăria - prima instituţie a comunei
Schimbarea aspectului general exterior şi interior al Primăriei Ceica s-a constituit în element comun de acţiune a primarului şi a celor 13 consilieri locali. "Cetăţeanul trebuie să vină la primărie cu încredere în rezolvarea problemelor sale, să găsească aici o atmosferă şi oficială, dar şi familială", consideră primul funcţionar public al comunei. S-au făcut reparaţii generale la acoperiş, s-a reparat şi rezugrăvit faţada, s-au montat uşi şi geamuri termopan, s-a montat gresie şi lambriuri pe culoare, s-a schimbat mobilierul şi s-a asigurat dotarea ternică a birourilor, s-a construit grup sanitar interior, s-a realizat încălzirea centrală, renunţându-se la teracote şi coşuri cu lemne. Astăzi, Primăria Ceica este total diferită, atât ca edificiu, cât şi ca mod de lucru cu oamenii, faţă de vechea instituţie.
La Şcoală începe viitorul comunei
Conducerea Primăriei şi Consiliul local au acordat maximă atenţie îmbunătăţirii condiţiilor materiale din şcolile comunei, în care învaţă circa 400 elevi, atât celor cu clasele I-VIII din localităţile Ceica, Ceişoara şi Corbeşti, cât şi şcolilor cu clasele I-IV din Bucium, Inceşti şi Cotiglet. Grădiniţele, frecventate de 140 copii, au fost cuprinse în programul reparării şi recondiţionării şcolare. Lucrări de ansamblu au fost efectuate la şcoala din centrul de comună, unde a fost înlocuit acoperişul, s-au înlocuit uşile şi ferestrele cu termopane. O lucrare de maximă importanţă pentru o instituţie şcolară a fost realizarea încălzirii centrale. Construirea unei împrejmuiri estetice şi funcţionale la această şcoală este un proiect deja finalizat. Primarul Florin Corb ne furnizează şi alte elemente ale grijii pentru elevi: în baza unui contract încheiat cu o firmă de transport, elevii din clasele V-VIII din Bucium, Inceşti şi Duşeşti sunt transportaţi cu microbuzul la Ceica, iar cei din Cotiglet la Ceişoara, scutindu-i pe copii de drumul greu şi chiar periculos de acasă la şcoală şi înapoi. La fiecare şcoală este asigurată apa potabilă. La Şcoala din Ceişoara s-a reuşit schimbarea totală a tâmplăriei geamurilor şi uşilor cu termopane, iar în acest an se va schimba şi acoperişul. La Ceica se va construi o nouă grădiniţă, proiectul fiind depus pentru aprobare.
A început modernizarea drumurilor
Drumurile comunale ale comunei Ceica se întind pe 30 km. Anual, Consiliul local hotărăşte alocarea unor importante sume pentru întreţinerea lor, prin pietruire, însă dorinţa conducerii comunei, deopotrivă şi a locuitorilor satelor, este ca drumurile să fie modernizate pe toată lungimea lor. Anul trecut s-a început această lucrare, asfaltându-se 3 km, de la Ceica la Ceişoara şi de la Ceica la Inceşti. În acest an, în funcţie de banii de la buget, astfaltarea va continua. La capitolul pietruire, se poate afirma că nu mai exisă stradă sau cap de uliţă, cu mici excepţii la Inceşti, remediabile în acest an, unde să nu aibă acces maşini ale serviciilor publice sau autoturisme.
Extinderea reţelei de apă
În baza unui parteneriat cu comunele Drăgeşti şi Hidişel s-a reuşit o aducţiune de apă pentru extinderea alimentării comunei noastre în satele Bucium şi Ceica, în imediată perspectivă fiind introducerea conductelor pe străzile din Ceica, dar şi în localitatea Duşeşti.
Podul de la Corbeşti
Pentru că podul de lemn de la Corbeşti devenise impracticabil, Primăria a făcut demersuri pentru obţinerea de fonduri în vederea construirii unui nou pod, din beton armat. Lucrarea este în desfăşurare, picioarele fiind turnate şi chesoanele comandate.
Servicii de ambulanţă şi evidenţa populaţiei
Pentru acoperirea operativă, în caz de urgenţă, a întregului teritoriu al comunei, inclusiv la Corbeşti, aflat la 15 km de centrul de comună, dar şi a altor comune învecinate, la Ceica, printr-o hotărâre a Consiliului loca şi cu acordul Centrului de ambulanţă Oradea, s-a înfiinţat Serviciul de ambulanţă, cu maşina şi personalul necesar de intervenţie. Un alt serviciu înfiinţat în interesul cetăţenilor, pentru ca aceştia să nu mai bată drumul până la Oradea pentru o carte de identitate sau paşaport, este cel numit Serviciul de evidenţa populaţiei, care deserveşte şi comunele Drăgeşti şi Sâmbăta, respectiv circa 9000 persoane. "Mulţumirea tuturor este mare, iar noi ne bucurăm că am reuşit să venim în sprijinul lor, mai ales a persoanelor vârstnice şi suferinde"- apreciază primarul Florin Corb.
Salubrizarea - o dorinţa împlinită
Contractând o societate de salubrizare în vederea ridicării periodice a deşeurilor menajere şi gospodăreşti, comuna Ceica îşi arată astăzi o nouă faţă, curată şi aspectuoasă. Dacă obişnuinţa sătenilor de a-şi duce gunoiul la container nu s-a format chiar de la o zi la alta, astăzi e un fapt împlinit, iar abaterile sunt sancţionate pe loc prin admonestare verbală şi bătutul obrazului. Ca să se înveţe minte cei care greşesc, mai mult sau mai puţin intenţionat.
Pază şi pompieri
În baza legii, Primăria a angajat patru gardieni care asigură paza şi ordinea în comună, în colaborare cu poliţia, un fapt care deja îşi arată efecte benefice, inclusiv în ceea ce priveşte protecţia elevilor. Şi Serviciul de pompieri este dotat cu o autospecială, iar cei doi angajaţi permanenţi primesc, în caz de intervenţie la incendiu, ajutorul a 10 pompieri voluntari, aflaţi sub protecţia legii şi în grija Primăriei.
PUG, pentru locuinţe tinerilor
Consiliul local Ceica a hotărât realizarea Planului de Urbanism General în scopul extinderii suprafeţei intravilane, la nivelul fiecărei localităţi, pentru ca tinerii care doresc să-şi construiască locuinţe pe propriile terenuri să nu întâmpine nicio oprelişte.
Terenuri pentru investitori
În anul 2007, Primăria şi Consiliul local s-au preocupat îndeaproape de oferta pe care pot să o facă pentru investitori, hotărând să pună la dispoziţia unei firme orădene o construcţie cu terenul aferent, unde aceasta să realizeze o secţie de producţie. Demersurile, ne spune primarul Florin Corb, sunt în fază avansată, apreciindu-se că la momentul punerii în funcţiune a unităţii productive numărul locurilor de muncă va fi de ordinul sutelor.
Cu grijă pentru biserici
În comuna Ceica există biserici ortodoxe şi case de rugăciune penticostale şi baptiste. Grija Consililui local este de a sprijini în funcţie de posibilităţi fiecare aşezământ de cult. În acest an au fost sprijinite cu bani bisericile ortodoxe din Duşeşti, Inceşti, Ceişoara şi biserica penticostală din Ceica, toate aflându-se în construcţie.
In sat la noi ,Incesti,masina de care ar terbui sa ridice gunoaiele nu a mai intrat in sat de vreo 1 luna si ceva , imagianti-va cum arata tomberoanele pline mai ales k ii perioada asta de sarbatori ,craciunul, anul nou. Inteleg k afost zapada dar dece nu sa-au curatat drumurile? a fost un timp de 3 zile intre craciun si revelion knd puteau linistit sa vina,nimieni nu ia nici o atitudine. pana s-or gandii ei sa vina macar mai au cainii de lucru , mai scormonesc si ei.... Sa nu mai vorbim de asfaltul care sa facu in bataie de joc si la noi si in Ceica vsm de voi P.S. sunteti niste ne satuli , da nu bate Dumnezeu cu bota Aveti grija!!! cretini
mai e mult de lucrat drumurile neterminate canalizarea in sate conditiile de care trebuie sa beneficieze orice om succes pe viitor si asteptam sa mai vedem lucrari si nu in ultimul rand felicitari ca va aratati interesul
acum 2 luni primaria a spus ca ne va asfalta strada avram iancu ,dar atunci a pus pe un sfert de drum piatra si au spus ca a 2 zi o sa mai aduca si acest lucru na s-a intamplat. aceasta strada e acum foarte circulata de masini in fiecare zi trec cam aprocsimativ 14 masini si noi nu ne putem deschide geamurile pentru ca vine tot praful in casa.Miercurea incepand de la ora 5 dimineata vin plin de masini pentru ca sus in camp este piata de animale si trec peste 32 de maisni.As dori ca primaria sa asfalteze aceasta strada. si apa vine in curtile noastre cand ploua
am vrea ca comuna ceica sa aiba o echipa de fotbal care sa ne prezinte si sa asistam la meciuri ar putea fi posibil daca primarul nostru s-ar interesa putin si de cealalta parte a vieti adica sportul va multumesc
acum 2 luni primaria a spus ca ne va asfalta strada avram iancu ,dar atunci a pus pe un sfert de drum piatra si au spus ca a 2 zi o sa mai aduca si acest lucru na s-a intamplat. aceasta strada e acum foarte circulata de masini in fiecare zi trec cam aprocsimativ 14 masini si noi nu ne putem deschide geamurile pentru ca vine tot praful in casa.Miercurea incepand de la ora 5 dimineata vin plin de masini pentru ca sus in camp este piata de animale si trec peste 32 de maisni.As dori ca primaria sa asfalteze aceasta strada.
MAret prestigiul,grozav interesul, bravo incompetenta adapata cu ignoranta!!!!