
Tot mai mulţi bihoreni solicită în instanţă restituirea taxei de primă înmatriculare, la Secţia de contencios administrativ a Tribunalului Bihor fiind înregistrate mai multe dosare având ca obiect "anularea actului administrativ", adică a chitanţei emise de administraţia finanţelor în momentul încasării taxei.
* Antenele unui post local de televiziune de pe clădirea care adăposteşte Grădiniţa nr. 26 continuă să afecteze sănătatea zecilor de copii de vârstă preşcolară, fapt confirmat şi de către un medic specialist în medicina muncii care recunoaşte că microundele şi undele de radiofrecvenţă pot produce o serie de efecte biologice, cum ar fi: hipertermie şi efecte termice, afecţiuni oculare, neuro-endocrine, ale sistemului nervos şi hematopoetic, influenţând asupra celulelor imuno-competente, acţionează negativ asupra reproducerii şi dezvoltării, uneori se pot constata şi deficienţe comportamentale etc. Ne întrebăm care este reacţia părinţilor acestor copii expuşi zilnic radiaţiilor, ştiut fiind faptul că angajaţii Consiliului Judeţean beneficiază de sporuri doar pentru o banală antenă a Serviciului de Comunicaţii Speciale?
În perioada 10-14 martie a.c., parchetele bihorene au soluţionat 321 de dosare penale, fiind trimişi în judecată 27 de inculpaţi. Într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au fost trimise în judecată 11 persoane, care au comis nu mai puţin de 42 de furturi din locuinţe, societăţi comerciale, grădiniţe sau biserici, toate situate pe raza municipiului Oradea.
Turneul din week-end-ul trecut, desfăşurat în capitala Ungariei, a prilejuit tenismenilor orădeni ocazia să-şi dovedească valoarea, ei impunându-se la câteva categorii de vârstă. După ce, în urmă cu o lună, Rone Szatmari, de la Voinţa, şi Victor Bodiuţ, de la Frontiera, au câştigat trofeul pus în joc, de data aceasta a fost rândul Siminei Bodea să-şi dovedească forma bună în care se află.
Ne întrebam ieri care este miza (nemărturisită) care justifică retrimiterea clerului în politica de la nivel local, cu nimic mai curată sau mai morală decât cea parlamentară şi guvernamentală? Ce speră sinodalii să câştige încât sunt gata să îşi asume riscul de a îi vedea pe propriii preoţi pe prima pagină a ziarelor, implicaţi, real sau calomnios, în luptele dintre partide şi în dosarele de corupţie?
Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Maior Vasile Ciocan, fostul director al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Oradea, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, respectiv a inculpatului Rist Ernestin sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
În cursul anului trecut, ministrul Cristian David a solicitat reprezentanţilor Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MIRA modificarea în regim de urgenţă a Legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, în sensul înăspririi condiţiilor pentru obţinerea şi utilizarea armelor neletale. Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea legislaţiei în domeniu a fost aprobată, marţi, de Guvern şi va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.