Stadionul Jiul, din Petroșani, a fost sâmbătă, 3 iunie, gazda unui adevărat regal fotbalistic, deoarece peste 4.000 de spectatori au fost delectați de „magicienii” balonului rotund din generațiile `80-`90 și chiar din `70 ale celor două grupări, altădată mari rivale pe prima scenă fotbalistică a țării.

La întâlnirea istoriei sportului din Petroșani, Jiul și Universitatea Craiova au aliniat pe teren echipe formate din jucători din generațiile de aur `80-`90 și chiar `70 care de-a lungul anilor s-au regăsit în cele două grupări,  altădată mari rivale pe prima scenă fotbalistică a țării. La Craiova Maxima Old-Boys, antrenată de Alin Donose, am remarcat, printre alții, prezența lui Aurel Țicleanu, Nicolae Ungureanu, Mircea Cârțu, Florin Șoavă, Dan Racolțea, Narcis Mohora, Costică Donose, Silvian Cristescu, Cristi Albeanu, Marius Iordache, în timp ce la gazde, printre mulți alții, antrenați de Gigi Mulțescu, s-au regăsit Leontin Toader, Toni Sedecaru, Ion Varga, Damian Militaru, Cornel Irina, Silvian Cristescu, Cristi Pușcaș, Marin Tudorache, Florin Stoica, Horațiu Lasconi. Cu multă plăcere putem remarca la acest eveniment sportiv, cu mare încărcătură emoțională, din Valea Jiului prezența a cinci bihoreni care au îmbrăcat de-a lungul anilor culorile alb-negru ale clubului gazdă . Gazonul care le-a creat multă satisfacție în urmă cu mulți ani a fost „călcat” din nou, cu mare plăcere, de bihoreni, foşti componenţi ai Jiului, precum Janos Bojtor, Iulian Balaj, Dan Daniel, Vasile Popa, iar Virgil Dianu  a fost prezent și el în „vale” însă, datorită unei accidentări, nu a putut evolua contra foștilor rivali. Dincolo de rezultatul final, 1-2 (prin golurile înscrise de Cristi Pușcaș `69 / Silvian Cristescu `21, Florin Șoavă `69), meciul a avut un ritm deosebit, jucându-se pe bune, în ciuda caracterului amical, iar gazdele pot invoca neșansa unui rezultat de egalitate, datorită unei lovituri de pedeapsă irosită de Damian Militaru (25), dar și a numeroaselor ocazii pe final de meci.

Meciul, a cărui lovitură de începere a fost dată de Miron Cozma și arbitrat de Ion Danciu, s-a disputat într-un context de sărbătoare în Petroșani, deoarce se derulau Zilele municipiului Petroșani, dar și din punct de vedere sportiv, pentru că în luna august Arena minerilor (o adevărată bijuterie pe aceea vreme) o să împlinească 35 de ani de la inaugurare. La stația de amplificare, Genu Tuțu a mai specificat faptul că în acest an se împlinesc 43 de ani de la primul și ultimul trofeu câștigat de Jiul Petroșani (Cupa României), dar și împlinirea a 98 de ani de existență a clubului minier. O galerie puternică a gazdelor și-a făcut prezența din plin, alături de spectatori, „duelându-se”, ca pe vremuri, cu cea a oltenilor, aducând aminte de marile confruntări de altă dată care acum lipsesc cu desăvârșire în „vale”. De altfel, dragostea pentru fotbal pe aceste meleaguri a fost reliefată cum nu se poate mai bine înaintea începerii partidei, când patru echipe de juniori au încântat asistența prin disputarea a două jocuri pe teren redus.