Balul de caritate organizat de Camera Notarilor s-a încheiat, dar ecourile lui încă mai răsună. Organizat la restaurantul Grand Palace din Oradea, sâmbătă, 14 octombrie, evenimentul a avut în jur de 70 de invitați dornici să susțină activitățile Fundaţiei Mihai Neşu.

Participanţii s-au implicat în acţiunea de susţinere în primul rând prin cumpărarea invitaţiilor la bal, iar în timpul balului un notar public din Marghita a câştigat la licitaţie o minge de fotbal cu semnăturile fotbaliştilor de la echipa naţională, primită de Neşu în urmă cu trei săptămâni. După multe răsturnări de situaţie şi deci, o luptă strânsă, mingea a fost adjudecată pentru suma de 7.000 de lei. Invitaţii au dansat pe muzica soţilor Florina şi Florin Mariş Hinsu, au valsat pe ritmul muzicii clasice interpretate de Espressione Quartet şi s-au bucurat de talentul cântăreţului Sergiu Nica şi al încântătoarei Natalia Selegean. Pe lângă toate acestea, unul dintre cele mai amuzante momente a fost cel al tombolei la care au fost câştigate 15 obiecte amuzante, cei prezenţi apreciind fiecare glumă făcută cu ocazia primirii premiilor.

Un moment emoţionant a fost discursul lui Mihai Neşu, prin care acesta a prezentat centrul Sf. Nectarie şi activitatea Fundaţiei Mihai Neşu. Fostul fotbalist a vorbit cu sufletul deschis despre bucuria pe care o trăieşte în fiecare zi când ajunge la Centru şi primeşte adevărate lecţii de viaţă de la cei mici, care, deşi bolnavi şi în suferinţa fizică, se bucură teribil şi într-un mod aparte de fiecare zi, apreciind poate mai mult decât alţi oameni, atunci când fac paşi mici, dar importanţi, în recuparare.

Despre bucuria de a ajuta

Mihai Neşu a mai spus că „după multe plimbări prin lume, căutând terapii şi încercând tot felul de soluţii pentru îmbunăţirea sănătăţii sale”, a înţeles cât este de importantă este continuitatea în recuperarea medicală.

„Este bucuria cea mai mare din viaţa mea, pot să zic. Aceşti copii sunt de fapt un exemplu pentru noi, unul foarte mare, fiindcă luptă extraordinar în fiecare zi. Iar pe mine mă ajută foarte mult când îi văd ce putere de luptă au, ce ambiţie, ce bucurie, ce veselie au tot timpul. Ar trebui să luăm şi noi exemplu de la ei şi, când întâmpinăm greutăţi, să le întâmpinăm şi noi aşa, cu zâmbetul pe buze, la fel ca ei, iar atunci vieţile noastre ar fi mult mai frumoase şi mai fericite”, a declarat Mihăiţă Neşu.

Fostul sportiv a mulţumit tuturor pentru sprijinul acordat, invitându-i să-i vadă centrul: „Vă aşteptăm în vizită, să-i vedeţi pe copii şi să vă bucuraţi şi dumneavoastră aşa cum mă bucur eu în fiecare zi când mă duc şi-i văd”.

Pe lângă sumele de bani strânse în cadrul evenimentului, Camera Notarilor Publici Oradea va contribui cu o sumă din fundaţia proprie, Fundaţia Varadinum - înfiinţată pentru a ajuta membrii comunităţii.

„Camera Notarilor Publici Oradea invită orice persoană interesată să ajute Fundaţia lui Mihai Neşu, donând oricât şi oricând în conturile deschise la Banca Transilvania, Sucursala Oradea, pe numele Fundaţia Mihai Neşu Foundation, IBAN: RO63BTRLRONCRT0246793101 - cont în lei,  IBAN: RO13BTRLEURCRT0246793101 - cont în euro, BIC-Swift: BTRLRO22.

Camera Notarilor Publici Oradea doreşte să mulţumească fiecarui participant pentru implicarea, dăruirea, altruismul şi entuziasmul arătate în cadrul acestui eveniment, pe care intenţionează să îl organizeze în fiecare an de aici încolo”, se afirmă într-un comunicat al organizatorilor.

Pentru a putea oferi continuitate recuperării copiilor şi a le urmări îndeaproape evoluţia, Fundaţia Mihai Neşu a înfiinţat Centrul de recuperare şi recreere pentru copii cu afecţiuni neuromotorii în Oradea, centru situat pe strada Dimitrie Cantemir nr. 39. Acesta se adresează copiilor cu vârste între 2-14 ani, funcţionează în regim caritabil şi oferă, printre altele, celor aproximativ 60 de beneficiari, ședințe de kinetoterapie, terapie ocupațională, logopedie, consiliere individuală, posibilitatea de a face Therasuit Method şi posibilitatea de a lucra cu TOBII, un dispozitiv de comunicare alternativă prin intermediul ochilor. Scopul acestui centru este de a pune la disponibilitatea părinților care au copii cu dizabilităţi un spațiu de recreere și recuperare cu terapeuţi și terapii avansate astfel încât micuții să aibă o șansă la recuperare. Centrul funcționează prin susținerea sponsorilor și a donatorilor.