În Gara din Oradea, peroane reabilitate şi fără cerşetori
După modernizarea sălii de aşteptare din Gara Centrală, a venit acum rândul peroanelor şi al pasajului subteran să fie reabilitate. În gară se lucrează de zor, chiar şi chioşcurile vechi din tablă, cu un aspect inestetic fiind dezafectate. De acum încolo, nici cerşetorii nu vor mai duce viaţă bună în gară, poliţia comunitară fiind prezentă pentru a legitima persoanele fără adăpost.
Orădenii vor avea o gară modernă
În incinta gării, o jumătate din peronul al doilea avea deja acoperişul dezasamblat pentru a fi înlocuit în timp ce muncitorii reparau, zilele trecute, scheletul adăpostului. "Toate lucrările care se desfăşoară la momentul actual în staţia CFR călători Oradea vizează reabilitarea acesteia. S-a început deja înlocuirea acoperişului de pe peroanele doi şi trei, urmând ca acestea să fie înălţate, pentru a facilita accesul călătorilor în trenuri, la fel ca pe primul peron. De asemenea, am decis ridicarea chioşcurilor vechi din gară", a declarat Dorin Costea, şef de staţie CFR Oradea. Următorul pas în îmbunătăţirea imaginii gării din Oradea îl va constitui reparaţia pasajului subteran care face legătura între peroane şi staţiile de tramvai. Această trecere este de multe ori "pavată" cu bălţi şi gunoaie, deşi personalul gării se ocupă cu salubrizarea ei.
Gata cu vagabondajul
Agenţi ai Poliţiei Comunitare, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi ai ASCO, desfăşoară acţiuni de verificare a persoanelor în Gara Centrală. "Alături de colegii de la ASCO desfăşurăm acest program începând cu ora şase dimineaţa şi până la ora 14. Dorim să combatem fenomenul vagabondajului şi al cerşetoriei, dar şi să sensibilizăm opinia publică cu privire la această problemă socială", a declarat un angajat de la Protecţia Copilului. În ziua de luni au fost legitimate de către agenţii comunitari peste 100 de persoane care veneau cu trenul din alte localităţi pentru a cerşi. Multe dintre persoanele interceptate prezintă probleme psihice, unul dintre cei reţinuţi fiind un pacient cu probleme mentale din Iaşi.
Interceptarea persoanelor fără adăpost face parte din proiectul "Spune nu cerşetoriei", iniţiat de municipalitatea orădeană, proiect prin care se urmăreşte eliminarea acestui fenomen din oraş.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.