Zilele trecute, a avut loc evenimentul de încheiere a proiectului ,,Amprentele integrării-Contribuția persoanelor cu dizabilități”, finanțat de Consiliul Județean Bihor.

În cadrul proiectului, Fundația de Scleroză Multiplă Bihor (FSMB) a achiziționat războaie de țesut, mașini de cusut, respectiv materiale pentru activitățile de ergoterapie, dar a organizat și două excursii - prima, la Ponoară, în comuna Bratca, un colț minunat din natură, iar a doua, la ferma de bizoni din Salonta, unde o parte dintre beneficiarii care frecventează Centrul de Zi au văzut pentru prima dată în realitate bizoni. Ferma de bizoni, înființată în Salonta, în anul 2013, se întinde pe o suprafață de 3000 ha și are peste 1.000 exemplare, fiind cea mai mare fermă de acest gen din Europa. După vizitarea fermei de bizoni, beneficiarii CZ au luat prânzul la Restaurantul Ancora, un loc mirific care te duce cu gândul la poveste.

Tot în cadrul proiectului mai sus amintit, la atelierele de creație, beneficiarii Fundației de Scleroză Multiplă Bihor, sub îndrumarea pedagogului social Geanina Lencar, au realizat o lucrare unică, pe care au donat-o Muzeului Țării Crișurilor. Evenimentul s-a finalizat cu alese cuvinte de mulțumire din partea beneficiarilor, după care aceștia au avut ocazia să viziteze atât Vivariumul, cât și expozițiile MTC.

Pe 30 septembrie, a avut loc evenimentul de încheiere a proiectului ,,Amprentele integrării-Contribuția persoanelor cu dizabilități”, proiect care a avut ca scop promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități, dar și creșterea accesului persoanelor cu dizabilități în comunitate.

„Mulțumim Muzeului Țării Crișurilor, care ne-a pus la dispoziție sala în mod gratuit pentru derularea evenimentului și pentru că ne-a oferit ocazia de a vedea expozițiile. De asemenea, mulțumim tuturor beneficiarilor pentru implicare și munca depusă în realizarea acestui tablou unic. Mulțumim Consiliului Județean Bihor, pentru încrederea acordată și pentru suportul financiar, sperăm la cât mai multe proiecte pe viitor! Totodată, mulțumim invitaților noștri speciali pentru prezență și timpul acordat: Direcția de Asistență Socială Oradea, Agenția Naţională împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Oradea, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Muzeul Țării Crișurilor, Asociația „Nu ești niciodată singur”. Mulțumim colegei noastre, Amalia Bodnar, care a scris acest proiect, precum și întregii echipe de la Fundația de Scleroză Multiplă Bihor, care s-a ocupat de organizare, pregătire și ajutorul acordat beneficiarilor Centrului de Zi, astfel încât rezultatul proiectului a fost unul excepțional”, a fost mesajul transmis de părintele Laurențiu Lazăr, președintele Fundației de Scleroză Multiplă Bihor.