Curăţenia de primăvară, în plină desfăşurare
În această săptămână, au început acţiunile de toaletare în cea de a doua zonă a oraşului, respectiv Calea Aradului, Mareşal Ion Antonescu, Bulevardul Decebal, malul stâng al Crişului Repede (Pod Decebal - Pod Cele Trei Crişuri), Nufărului, Dimitrie Cantemir şi Piaţa Independenţei. În aceste zone există şi nouă puncte de colectare a deşeurilor.
Lucrările care aparţin sectorului de salubritate stradală vor fi executate de către S.C. RER Ecologic Service S.A., în baza contractului de prestări servicii nr. 106588/2008, de comun acord cu Primăria municipiului Oradea, decontarea efectuându-se în baza situaţiilor de plată lunare verificate de către inspectorii Serviciului Salubritate al Compartimentului Protecţia Mediului şi Spaţii Verzi din cadrul Direcţiei Tehnice. În paralel se vor executa lucrări de salubrizare a malurilor cursurilor de ape de pe raza municipiului Oradea, precum şi încărcarea şi transportul depozitărilor de deşeuri de pe amplasamente clandestine ce aparţin domeniului public, în baza contractului cu Penitenciarul Oradea şi cu sprijinul S.C. RER Ecologic Service S.A. Aceste activităţi au ca scop eliminarea punctelor de depozitare clandestine a deşeurilor prin amenajarea sau găsirea unor destinaţii pe suprafeţe de teren de pe domeniul public.Tot în această perioadă se vor desfăşura activităţi de salubrizare cu sprijinul persoanelor care primesc ajutor social şi prestează un număr de 72 de ore pe lună muncă în folosul comunităţii. Vor fi efectuate lucrări de salubrizare a zonelor verzi prin operaţiuni de adunat, colectat gunoi, golit coşuri de gunoi, măturat alei, greblat frunze şi crengi în Parcul 1 Decembrie, Parcul 22 Decembrie, Teiului, Scuarul din Piaţa Unirii, Piaţa Independenţei şi Sucevei, Piaţa Ferdinand, Centrul Civic, aliniamentul Armatei Române - Matei Basarab, Antonescu - Calea Aradului şi Densusianu. În curând va urma şi o acţiune de înlocuire a coşurilor stradale, deoarece, din cele 1800 de coşuri care ar trebui în mod normal să existe în oraş, peste 500 sunt distruse. "Anul trecut au fost achiziţionate 300 de coşuri stradale, iar în cel mai scurt timp reprezentanţii Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei vor începe o acţiune de înlocuire a coşurilor distruse", a precizat Alin Pătroi, şef Serviciu Comunicare Mass-Media. Cei care uită de bunele maniere şi distrug aceste coşuri ar fi bine să ştie că un astfel de coş costă 97,5 lei, iar achiziţionarea lui se face din bani publici. În multe zone din oraş acestea sunt distruse total sau parţial, ca urmare, probabil, a acţiunilor celor care au prea multă energie şi nu au unde să o irosească...
Pentru ca Oradea să se poată mândri cu statutul de oraş european, ar trebui să se lucreze mai mult la menţinerea curăţeniei, iar acest lucru nu este posibil atâta timp cât vandalismul "bântuie" prin oraş.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.