Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor i-au fost repartizate 162 bilete de tratament balnear, aferente seriei 14, pentru mai multe stațiuni din țară.

Printr-un comunicat de presă transmis joi, 30 septembrie, CJP Bihor anunță că i-au fost repartizate 162 bilete de tratament balnear, aferente seriei 14, începând cu data de 15 octombrie, pentru următoarele stațiuni: Sovata - 2 bilete, Herculane - 12 bilete, Călimănești - 6 bilete, Covasna - 2 bilete, Buziaș - 2 bilete, Băile Felix - 21 bilete ,Geoagiu Băi - 2 bilete, Govora - 2 bilete, 1 Mai - 70 bilete, Mangalia - 2 bilete, Moneasa - 11 bilete, Tinca - 24 bilet, Tușnad - 2 bilete și Tășnad - 4 bilete.

Acestea se pot ridica de la sediul CJP Bihor, zilnic, conform programului de lucru, de luni până joi, între orele 8.00-14.00, vineri, între orele 8.00-13.00, până în data de 7 octombrie 2021, exceptând intervalul orar 12.00-12.20, când activitatea de relații cu publicul este întreruptă pentru efectuarea acțiunii de dezinfecție.

Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc în data de 8 octombrie 2021, începând cu ora 8.00. Biletele de tratament se eliberează conform criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear aprobate prin Ordinul nr. 141/16.03.2021 al președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, în baza cererii depuse şi a biletului de trimitere cu regim special - în original şi în copie - eliberat de medicul de familie sau medicul specialist.

„Persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care beneficiază de indemnizație de însoțitor pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite”, se menționează în comunicatul de presă. De asemenea, în document se mai precizează că însoţitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav / în gradul I de invaliditate trebuie să îndeplinească condiţiile de la art. 122 alin. 2 al Legii nr.263/2010 cu modificările şi completările ulterioare.

Prin excepţie, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însoțite persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizaţia de însoţitor, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoţitor) pe perioada sejurului, ţinând cont și de faptul că bazele de tratament contractate funcţionează în regim hotelier, şi nu în regim de spitalizare.

„Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate prin procură autentificată la notarul public din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să îl ridice”, mai transmit reprezentanții CJP Bihor.