'Recoltă' bogată la Serviciul Parcări
Cele trei săptămâni care s-au scurs de la punerea automacarelei municipalităţii pe urmele autoturismelor parcate neregulamentar au adus bugetului local o "recoltă" bogată. Serviciul Parcări din cadrul Primăriei a realizat, în doar 15 zile lucrătoare, încasări în valoare de 19.080 lei. În paralel, funcţionarii orădeni au demarat şi activitatea de blocare a roţilor autovehiculelor parcate neregulamentar pe domeniul public.
Pe data de 1 septembrie a.c., Serviciul Parcări a început o nouă activitate odată cu achiziţionarea primei autoutilitare de ridicat autovehicule. Până în prezent, au fost ridicate şi transportate la depozitul de pe strada Barcăului 47 de autovehicule. Pentru a le recupera, proprietarii acestor maşini au fost nevoiţi să achite fiecare o taxă de 200 lei. În plus, proprietarii de autovehicule care nu se prezintă la depozit în 60 de minute sunt nevoiţi să achite şi o taxă de staţionare de 70 lei. În acest caz, patru proprietari s-au văzut nevoiţi să plătească această taxă. În alte 23 de cazuri, când transportul la depozit nu s-a mai realizat, proprietarii maşinilor au scăpat doar cu o amendă de 100 lei. "În medie, zilnic, reuşim să ridicăm de pe străzi cinci autovehicule parcate neregulamentar pe domeniul public", ne-a declarat Ioan Şimon, şef Serviciu Parcări. După ora 15.30 activitatea de ridicat are ca obiect maşinile abandonate şi cele fără număr de înmatriculare de pe străzile şi spaţiile verzi din Oradea. Cum pentru a le recupera proprietarii trebuie să achite o sumă de 2.000 lei, toţi cei 31 de "stăpâni" certaţi cu legea au renunţat să şi le mai revendice.
O altă activitate a inspectorilor din cadrul Serviciului Parcări este blocarea roţilor autoturismelor care ocupă abuziv domeniul public. În cele 15 zile lucrătoare de la demararea acestei activităţi, au fost blocate roţile a 62 de autoturisme, taxa de deblocare în acest caz fiind de 100 lei. În plus, în 13 cazuri Serviciul Parcări a mai încasat în total 910 lei, suma reprezintă taxa de staţionare de 70 lei.
de ce unele institutii isi permit sa rezerve locuri de parcare pe care nu le platesc-vezi curtea de conturi,casa armatei si altele-si nimeni nu le face nimic iar cei care platim abonamente lunar nu avem unde parca
scuze pentru repetarea expresiei"in acest sens"
Ar fi bine sa se precizeze exact locurile ilegale de parcare pentruca daca ne luam dupa semnele montate in urma cu 20 de ani atunci e jale.De altfel salut masurile luate de primarie in acest sens,cu cat mai multe masini de ridicat.Deoarece foarte multi conducatori auto sunt lipsisti de bun simt in acest sens.