Noile îndrumări bisericești se aplică începând de miercuri în toate lăcașurile de cult. În timpul spovedaniei, preoții și credincioșii vor sta la distanță de 2 metri și vor purta măști de protecție, anunță Patriarhia Ortodoxă Română.

Noile îndrumări bisericești se aplică începând de miercuri în toate lăcașurile de cult. În timpul spovedaniei, preoții și credincioșii vor sta la distanță de 2 metri și vor purta măști de protecție, anunță Patriarhia Ortodoxă Română.
Sfințirea crinilor albi este un moment așteptat cu deosebită emoție de către toți credincioșii. La Sanctuarul Eparhial Maica Domnului din Oradea, oamenii au venit la Sfânta Liturghie dedicată Sfântului Anton, cu frumoasele flori, ce simbolizează puritatea virtuților eroice ale „Sfântului Minunilor”.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis să permită oficierea de slujbe și în interiorul bisericilor. Patriarhia Română a reacționat după anunțul privind redeschiderea bisericilor și a transmis că a primit „cu bucurie decizia intens așteptată.”
Biserica Ortodoxă îi cinsteşte în mod special pe Apostolii Petru şi Pavel, rânduind o perioadă de post specială, care începe luni, 15 iunie, imediat după Duminica Tuturor Sfinţilor, până la data lor de prăznuire, 29 iunie.
Praznic împărătesc, „Pogorârea Sfântului Duh”, sau Rusaliile, actualizează în fiecare an trimiterea de către Dumnezeu a Sfântului Duh, peste Sfinții Apostoli ai Mântuitorului, adunați la Ierusalim. Importanța sărbătorii este prăznuită diferit de oameni.
Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile) este sărbătorită la cincizeci de zile de la sărbătoarea Învierii Domnului (Sfintele Paşti). Anul acesta, vom sărbători Rusaliile duminică, 7 iunie.
1.893 de voluntari, de la protopopiate, parohii, mănăstiri și de la asociațiile din Eparhia Oradiei, coordonați de preoții parohi, au activat în orașele și satele din Bihor, venind în ajutorul persoanelor vulnerabile în fața provocărilor pandemice.
Episcopia Greco-Catolică de Oradea a realizat un scurt film documentar despre Valeriu Traian Frențiu, care a păstorit vreme de peste două decenii și jumătate Eparhia de Oradea. Au fost, pe de o parte, ani buni, de înflorire a Bisericii Greco-Catolice, dar și ani în care s-a suferit, ani de martiriu și jertfă.
Sfinții Părinți de la Sinodul I Ecumenic, cinstiți duminică, 31 mai, au fost prăznuiți la Mănăstirea Izbuc, fiind ocrotitori, dimpreună cu Maica Domnului și Sfântul Ierarh Nectarie, ai bisericii noi, zidită și înfrumusețată în ultimii zece ani, la inițiativa și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Sofronie, episcopul Oradiei, în incinta străvechii vetre de viețuire monahală de la Izbuc, piatra fundamentală fiind sfințită și așezată în 16 mai 2010, de către Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie.
La 40 de zile de la Învierea Domnului, Biserica sărbătoreşte un mare eveniment din viaţa Mântuitorului Iisus Hristos şi anume Înălţarea la cer, de fapt ultimul din activitatea Sa pământească.