Biserica prăznuieşte sâmbătă, 15 august, Adormirea Maicii Domnului, cunoscută ca Sfânta Maria Mare, sărbătoare pregătită printr-un post de două săptămâni, al treilea din acest an, după postul Paştilor şi cel al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

Biserica prăznuieşte sâmbătă, 15 august, Adormirea Maicii Domnului, cunoscută ca Sfânta Maria Mare, sărbătoare pregătită printr-un post de două săptămâni, al treilea din acest an, după postul Paştilor şi cel al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.
Ziua de prăznuire a Adormirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, 15 august, transformă Mănăstirea Izbuc într-un loc de pelerinaj special, un loc al comuniunii de rugăciune pentru credincioşi.
Praznicul împărătesc al Schimbării la Față a Domnului, 6 august, a fost o zi plină de bucurie, sfinţenie şi binecuvântare pentru obştea monahală de la Mănăstirea Izbuc din Eparhia Oradiei, dar și pentru pelerinii veniți să ia parte la sărbătorirea unuia dintre hramurile așezământului monahal bihorean.
Biserica prăznuieşte astăzi, 6 august, Schimbarea la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos, sărbătore ce ne amintește de momentul în care Mântuitorul Şi-a schimbat în mod minunat chipul, pe muntele Taborului, în prezenţa a trei dintre ucenicii Săi.
Postul Adormirii Maicii Domnului începe vineri, 31 iulie, şi durează până la marele praznic închinat Maicii Domnului, 15 august. Lăsata secului pentru post se face joi, 30 iulie.
Duminica Mironosițelor, Duminica Femeilor Creștine și Duminica Familiei Creștine intră, de anul viitor, în calendarul bisericesc. În 24 ianuarie va fi Sfânta Xenia din Petesburg, iar în 14 august va fi Ziua Națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni.
În fiecare an, la 20 iulie, Biserica dreptmăritoare îl pomeneşte, prin slujbe înălţătoare, pe Sfântul Prooroc Ilie.
La Mănăstirea Izbuc, duminică, 5 iulie, prima duminică din lună, se va oficia Taina Sfântului Maslu.
De mai bine de zece zile, Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe liturgice din timpul săptămânii, din duminici şi sărbători, se săvârşesc în interiorul bisericii, accesul realizându-se în așa fel încât între credincioși să fie o distanță de doi metri în orice direcție.
În fiecare an, pe 29 iunie, creştinii îi sărbătoresc pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, care se bucură de o cinstire deosebită din partea Bisericii, fiindcă au fost „căpeteniile apostolilor” şi „lumii învăţători”, contribuind, prin râvna lor, la răspândirea cuvântului evanghelic în multe părţi ale lumii.