Rugăciunile comune din cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor au continuat şi în cea de-a doua zi când, în mediul online, întâlnirea a fost găzduită de Biserica Penticostală Tabor.

„Mulţumim pe această cale gazdelor pentru prietenia, căldura şi inima deschisă cu care şi-au salutat, cu mic, cu mare, fraţii întru Cristos”, au transmis organizatorii.

Ioan Bogdan, pastorul Bisericii Tabor şi secretar al Comunităţii Penticostale de Bihor, a ţinut să aducă mulţumiri călduroase pentru colaborarea şi sprijinul fraţilor din celelalte culte şi comunităţi creştine. Legat de momentele grele ale perioadei de pandemie, pastoral Ioan Bogdan le-a mulţumit în mod special Preasfinţitului Virgil Bercea şi Preasfinţitului Laszlo Bocskei, care le-au fost alături prin rugăciunile, binecuvântările şi gândurile frumoase pe care le-au adresat comunităţii penticostale drept încurajare atunci când şi-au pierdut viaţa oameni dragi din Biserică.

Predica în Biserica Tabor a fost rostită de pastorul Laurenţiu Păscuţi. Acesta a explicat de ce tendinţa spre independenţă a oamenilor, în această vreme tulbure în care trăim, când suntem martori la o tot mai mare dezbinare a societăţii, când oameni cu păreri şi idei diferite, în loc să se aşeze la o masă pentru a căuta soluţii reale, preferă conflictele televizate, neglijează esenţialul: ,,Despărţiţi de mine, nu puteţi face nimic”.

Iar la întrebarea ,,de unde ştim că cineva rămâne în Cristos, răspunsul se vede din exterior, ,,semnele sunt vizibile, vedem o viaţă plină de rod, de fapte bune, de bucurie, de pace, de empatie, de iubire şi de căutare a Celui ce este adevărata Viaţă ”.

Cei care doresc să vizioneze desfăşurarea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor în Oradea ori doresc să vadă mesajele înalt-reprezentanţilor cultelor şi comunităţilor creştine din oraş pot accesa această adresă on-line:

https://www.facebook.com/unitatea.crestinilor.oradea/