Un cercetător de la Academia de Ştiinţe din Austria (ÖAW) a descoperit în Biblioteca Vaticanului un fragment unic dintr-o traducere a Noului Testament realizată în urmă cu 1750 de ani, informează DPA.

Un cercetător de la Academia de Ştiinţe din Austria (ÖAW) a descoperit în Biblioteca Vaticanului un fragment unic dintr-o traducere a Noului Testament realizată în urmă cu 1750 de ani, informează DPA.
Un nou tip de piele electronică (e-skin), care le permite roboţilor să navigheze în mediul înconjurător cu ajutorul simţului tactil, în condiţii de vizibilitate limitată, a fost creat de un grup de cercetători din China, transmite joi agenţia de presă Xinhua.
O mamă i-a lăsat telefonul fiicei sale de 5 ani, iar copila a cumpărat jucării de 2.700 de euro de pe Amazon.
Agenţia spaţială americană NASA a anunţat luni numele primei femei şi a primului afro-american desemnaţi vreodată în cadrul unei echipe de astronauţi pentru o misiune selenară.
Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la moartea sa, Pablo Picasso (1881-1973), considerat o inepuizabilă sursă de fascinaţie, este celebrat în lumea întreagă prin intermediul a 40 de expoziţii, care explorează toate faţetele sale artistice, informează luni AFP.
Mersul pe jos circa 8.000 de paşi, adică aproximativ 6,4 kilometri, o dată sau de două ori pe săptămână, reduce semnificativ riscul de deces prematur, potrivit unui studiu publicat marţi, relatează AFP
Elon Musk și alte personalități din domeniul inteligenței artificiale doresc ca antrenarea sistemelor dezvoltate de inteligență artificială să fie suspendată, din cauza temerilor legate de o amenințare la adresa umanității, potrivit BBC.
Un australian echipat cu un detector de metale a descoperit două roci de 4,6 kilograme în care se află aur ce valorează 240.000 de dolari australieni (160.000 de dolari americani), informează marţi BBC.
Trei fragmente din Parthenon au fost returnate vineri Greciei de către Vatican care le conserva de peste două secole, în cursul unei ceremonii la muzeul Acropolei din Atena, scrie AFP.
Trecerea unui bolid misterios prin sistemul nostru solar în 2017 i-a uluit pe astrofizicieni, unul dintre aceştia mergând până într-acolo încât l-a considerat o tehnologie extraterestră. Un studiu publicat miercuri propune o explicaţie „non-extraterestră" pentru această vizită exotică, transmite AFP.