Motoarele rachetei s-au oprit după decolarea de pe Cosmodromul de la Baikonur din Kazahstan, iar echipajul a fost forţat să facă o aterizare de urgenţă.  
Potrivit ultimelor informaţii primite de Sputnik, cei doi cosmonauţi, rusul Aleksei Ovcinin şi americanul Nick Haig, au aterizat în siguranţă în Kazahstan. Astronauţii se simt bine, menţin contactul cu echipele de salvare. NASA a confirmat că este în contact cu echipajul de pe Soyuz MS-10. 

Cei doi astronauţi au fost recuperaţi de către echipele de salvare pe teritoriul Kazahstanului, a anunţat o sursă din cadrul Agenţiei Federale Spaţiale Ruse, Roskosmos, transmite AFP. Echipajul de pe Soyuz este în stare bună şi nu necesită ajutor medical imediat, a precizat agenţia Interfax. Capsula Soiuz a aterizat în apropiere de oraşul Jezkazgan, din centrul Kazahstanului. 

RIA Novosti anunţă că Roskosmos a dispus crearea unei comisii de urgenţă pentru a analiza cauzele defecţiunii şi că preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat despre această situaţie. Anterior, aceeaşi agenţie de presă a informat că Rusia a decis să suspende toate lansările cu echipaj uman după aterizarea forţată a capsulei Soiuz.

Hague şi Ovcinin decolaseră de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan pentru o misiune de jumătate de an pe Staţia Spaţială Internaţională. Un reporter Reuters care a asistat la decolare de la o distanţă de un kilometru a relatat că lucrurile au mers conform planului la început şi, probabil, defecţiunea la racheta propulsoare s-a produs la mare altitudine. Capsula Soyuz s-a reîntors la sol "printr-o coborâre balistică, realizată la un unghi mai ascuţit de aterizare decât în mod normal", a scris NASA pe Twitter.
Transmisiunea video din interiorul capsulei îi înfăţişează pe cei doi astronauţi zdruncinaţi în momentul producerii defecţiunii, notează Reuters. 
Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dimitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin va primi un raport detaliat al zborului de la Baikonur. "Cel mai important lucru este că cosmonauţii sunt în viaţă", a spus oficialul rus.
Lansarea a avut loc de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan, la ora 8.40 GMT, iar capsula Soyuz îi avea la bord pe astronautul american Nick Hague, aflat la prima sa misiune în spațiu, și pe cosmonautul rus Aleksei Ovchinin. După un zbor de șase ore, capsula trebuia să se conecteze la Stația Spațială Internațională, unde cei doi astronauți urmau să se alăture expediției 57, formată din astronauții Alexander Gerst, de la Agenția Spațială Europeană, Serena Auñón-Chancellor, de la NASA, și Serghei Prokopiev, de la Roscosmos, aflați pe ISS din luna iunie.

Staţia Spaţială Internaţională, unul dintre rarele exemple ce marchează cooperarea dintre Rusia şi Statele Unite într-un context de tensiuni diplomatice fără precedent între cele două ţări după Războiul Rece, se află pe orbită din 1998 la aproximativ 400 de kilometri deasupra Terrei şi se deplasează cu o viteză de 28.000 de kilometri pe oră.