Pentru mulți dintre cei care își finalizează studiile, școala nu se termină niciodată. Întâlnirile cu colegii, în pauze, pe coridoare, se diluează doar, transformându-se în întâlniri festive întinse de-a lungul unor decenii. Așa a fost și în cazul promoției 1951-1955 a absolvenților Școlii Medii Tehnice Financiare Oradea, care s-au întâlnit regulat în ultimii ani.

Întâlnirile regulate mai au un mare avantaj. Ele fac ca timpul să treacă cu blândețe peste cei care se întâlnesc mai des, estompând în acest fel contrastele generate de diferența de vârstă. Oamenii nu mai sesisează diferența dintre cei cu care stau la masă și cei cu care povesteau pe coridoarele școlii, totul legându-se într-un melanj discret, de parcă timpul nu ar fi trecut niciodată. Și asta, chiar dacă la mijloc sunt peste șase decenii, cum este cazul promoției 1951-1955 a absolvenților Școlii Medii Tehnice Financiare Oradea.

„În 1955, la Școala Medie Tehnică Financiară Oradea am fost patru clase paralele, două în limba română și două în limba maghiară. Eram pregătiți pentru a lucra în sistemul bancar. Ne-am revăzut constant din cinci în cinci ani, pentru că nu știm ce se întâmplă mâine-poimâine. Așa am ajuns la această întâlnire de 62 de ani. Colegele mele nu s-au schimbat mult, pentru că, din postura de lucrător la Banca Național,ă ne-am întâlnit des, ele fiind contabile-șefe. Din păcate, astăzi constat că nu se mai face școală serioasă în domeniul economic niciunde. Poate că la Cluj-Napoca, Timișoara sau București situația este diferită. Depinde însă de cum își fac profesorii treaba”, a spus Ioan Degău.

Profesorii Școlii Medii Tehnice Financiare Oradea din acea perioadă au fost: directoare Marta Heler, adjunct Felicia Haica, profesori: Silviu Orha (diriginte), Iuliana Ființescu (diriginte), Petrescu Petre, Elena Lazăr, Maria Cincă, Areta Albanezu, Maria Axente, Dorin Bolcaș și Felicia Donecea. Din clasa A din care au absolvit 33 de elevi au fost așteptați: Ana Barbonța, Magdalena Brândaș, Cornelia Peșcuț, Elena Cervinschi, Maria Cheregi, Ioan Degău, Lucia Ghenici, Valeria Ghitea, Gheorge Iovan, Andrei Vonea, Florica Munteanu și Maria Coste. Din clasa C, de unde au absolvit 28 de elevi, au fost așteptați: Livia Bondar, Ana Codilă, Stela Bulea, Maria Matei, Ileana (Cosma) Pop și Delia Vasilescu. Întâlnirea a fost organizată de Ioan Degău, Andrei Vonea și Lucia Ghenici și s-a desfășurat joi, 20 iulie 2017, de la ora 10.00, la Hotel Continental.