La finalul lunii martie, la Grădinița nr.49, structură a Grădiniței nr.30, a avut loc festivitatea de premiere a mămicilor care au participat la proiectul „Mama mea, educatoare pentru o zi”, desfășurat la grupa mare și propus de educatoarele Loredana Cionca și Ioana Tomescu.  

         

Prin acest proiect, prof. Loredana Cionca și Ioana Tomescu și-au propus să aducă la un loc mama și copilul într-un mediu inedit, care oferă siguranță emoțională și încredere atât celui mic, cât și celei mai dragi ființe, mama.

„Luna martie fiind o lună specială, datorită celor două sărbători deosebite, Mărțișorul și Ziua Internațională a Femeii, am decis să le oferim mamelor o ocazie unică: aceea de a deveni educatoare pentru o zi. Așa încât, zilnic, una sau două mămici și-au luat rolul în serios, organizând, sub supravegherea noastră, câte o activitate, două, la alegere (povești, jocuri de mișcare, jocuri didactice, activități practic-gospodărești, abilități practice, desene pe asfalt, activitate muzicală, memorizare...) cu preșcolarii grupei. Creativitatea și imaginația lor s-au dovedit a fi bogate, având ca principal partener și consultant propriul copil”, au declarat inițiatoarele proiectului.

Augusto Cury spunea în cartea sa „Părinți străluciți, profesori fascinanți”: „Copiii nu au nevoie de părinți extraordinari, ci de ființe umane care să vorbească pe limba lor și să fie capabile să pătrundă în inima lor”.

În structura sa, proiectul a avut trei părți: prima a cuprins informații referitoare la alegerea proiectului, scopul acestuia, impresii ale mamelor, dar și ale copiilor referitoare la activitățile desfășurate și, nu în ultimul rând, analiza Swot a acestuia. A doua parte s-a desfășurat sub forma unui joc adresat mămicilor -  „Ghicește-mi ochișorii”, iar în a treia parte le-a fost înmânate mămicilor diplomele și premiile - „Dulceață de suflet”, cu termen de valabilitate nelimitat.

Prezentă la premiere, doamna director Georgeta Bara a apreciat proiectul și inițiativa celor două educatoare, a felicitat mamele și copiii, considerând proiectul o reușită. Referindu-se la profesia de educatoare, domnia sa a spus că este frumoasă și nobilă, și că necesită, pe lângă competențele științifice, și vocație, dăruire și multă răbdare. Doamna director a cerut mamelor să facă un exercițiu de sinceritate și să spună ceea ce a însemnat pentru ele să fii educatoare pentru o zi și cu ce impresii au rămas din această experiență inedită. Răspunsurile mamelor și ale copiilor au fost răsplătite cu aplauze, bucurie și încântare.

„Părinții buni dau cadouri, părinții inteligenți își dăruiesc propria ființă!” Augusto Cury.