Pompierii militari bihoreni au fost prezenți, joi, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea, unde i-au pregătit pe liceeni în domeniul acordării primului ajutor.

Lecția a fost oferită în cadrul unui eveniment educațional organizat de școală, în colaborare cu elevii implicați în proiectul Un-plugged, în parteneriat cu platforma InnoGrow și Asociația Ascendis.

Astfel, pompierii Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență (CFPDAMU) al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au desfășurat activități de pregătire, atât teoretice, cât și practice, a liceenilor dornici a învăța să acorde primul ajutor oamenilor aflați în situații critice. Plutonier adjutant Darius Borz, formator în cadrul CFPDAMU și plutonier adjutant Bogdan Florea le-au explicat celor peste 120 de elevi, din clasele IX-XI, prezenți la sesiunea de instruire, noțiunile de bază în acordarea primului ajutor, prezentându-le teoretic și exemplificându-le practic modul în care se realizează dezobstrucția căilor aeriene și suportul vital de bază. Cei prezenți au exersat, sub îndrumarea pompierilor militari, metoda Heimlich, poziția laterală de siguranță și modul de efectuare a manevrelor de resuscitare. Pompierii bihoreni i-au felicitat atât pe elevii organizatori, pentru inițiativă, cât și pe toți elevii care au ales să participe la această activitate pentru a învăța să salveze o viață, iar aceștia, la rândul lor, și-au exprimat recunoștința față de salvatori, mulțumindu-le pentru: „implicarea constantă în viața comunității și pentru sprijinul oferit în formarea unei generații mai bine pregătite și informate”.