Liceul de Artă Oradea a găzduit, recent, o serie de activități interesante dedicate Zilei Europene a Limbilor, la care au participat elevii claselor V-XII.

Evenimentul a debutat la ora 10.00, în curtea școlii, cu o lansare de baloane. Fiecare clasă a avut un balon pe care a legat mesaje scrise în diferite limbi europene. S-au lansat, astfel, 27 de baloane cu mesaje care cuprindeau ideile promovate de această sărbătoare: diversitatea lingvistică, importanța învățării limbilor străine și importanța comunicării.

În cea de-a doua parte a evenimentului, a avut loc un spectacol în Sala Festivă a liceului. În deschidere, a luat cuvântul directoarea adjunctă a școlii, prof. Nagy Gabriella, în discursul căreia s-a evidențiat din nou importanța învățării limbilor străine.

A urmat programul muzical susținut de talentații elevi ai școlii: Daniela Cebotari, care a interpretat cântecul „Katiușa”, acompaniată de orchestra școlii, dirijată de prof. Nagy Viola; Alb Alexia Nicole, îndrumată de prof. Aurica Bonțu, a cântat doina „Mult mă-ntreabă iedera”, vocea de excepție a elevei fiind întregită de un minunat costum popular local; Szakacs Kata, Palfi Boroka, Ilisz Dominik și Toth-Fabian Tamas, îndrumați de prof. Medvessy Monika, care au cântat două piese în limba maghiară: Banat și Kodalyos; Olah Nicoleta – „Aimer c’est tout donner”; Alexandra Păcula – „Skyscraper” și Alexandra Boncuț – „Anne Marie”. Programul muzical a fost animat de glume cu specificul țărilor europene, spuse de elevul Ionică Lianu Pop.

Elevii claselor a V-a au încheiat spectacolul cu o defilare a steagurilor țărilor europene pe ritmuri specifice fiecărei țări, interpretate la pian de prof. Adrian Bordeianu.

Evenimentul a fost organizat de Catedra de limbi moderne a Liceului de Arte, prin prof.: Nora Griga, Cosmina Balint, Mihaela Gaie și Mihaela Goia. Prezentatoarea programului a fost Gabriela Mascaș.

Ziua Limbilor Europei este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul, învățarea limbilor străine pe durata vieții. Ziua Europeană a Limbilor are ca obiectiv să atragă atenția publicului asupra importanței învățării limbilor străine și să îl sensibilizeze cu privire la existența și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor.

Manifestarea a debutat în anul 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci, în fiecare an, la 26 septembrie, în fiecare din cele 45 de state membre ale Consiliului Europei, se sărbătorește Ziua limbilor vorbite.