Elevii, profesorii și părinții nu vor scăpa de școala online până, cel mai probabil, la începutul lunii februarie. Ministrul Educației a declarat ieri că primul semestru se va încheia cu predare online, urmând ca, pe 8 februarie, dacă numărul de cazuri o va permite, școlile să revină la predarea față în față.

În urma consultărilor pe care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a avut joi cu reprezentanţii Sindicatului „Spiru Haret”, FSLI, Alma Mater, reprezentanţii Consiliului Naţional a Elevilor, cei ai Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, dar şi cu cei ai studenţilor de la ANOSR, UNSR şi USR, a fost repusă pe tapet dorinţa de deschidere a școlilor, măcar în semestrul 2, pe 8 februarie, sub rezerva evoluţiei epidemiologice.

„S-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice, înțelegându-se importanța protecției stării de sănătate a profesorilor și elevilor, a diminuării riscurilor, dar și a necesității organizării unor acțiuni remediale”, a spus Cîmpeanu, care a vorbit și despre recuperarea materiei pe care elevii au pierdut-o în urma predării online: „Am fost de acord că este de recuperat, iar recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic. Se susține dezvoltarea unei tematici corelată cu ceea ce s-a predat și s-a asimilat de către elevi. Elevii doresc susţinerea examenelor naţionale cu prezenţă fizică, la datele planificate, pe baza unor tematici adaptate şi corelate cu materia predată, precum şi susţinerea unor evaluări premergătoare examenelor naţionale, astfel încât să existe suficient de mult timp pentru acţiuni remediale”.

Federaţia Asociaţiilor de Părinţi a solicitat creşterea costului standard per-elev, iar elevii au cerut o flexibilizare a planurilor-cadru mai ales pentru ciclul superior al liceului, clasele a XI-a și a XII-a.