Pentru a readuce în atenția contemporanilor „memoria și sacrificiul” luptătorilor anticomuniști, Universitatea din Oradea organizează joi, de la ora 12.00, un eveniment intitulat „Ziua Deținuților Politici Anticomuniști - memorie și sacrificiu”.

Pentru a readuce în atenția contemporanilor „memoria și sacrificiul” luptătorilor anticomuniști, Universitatea din Oradea organizează joi, de la ora 12.00, un eveniment intitulat „Ziua Deținuților Politici Anticomuniști - memorie și sacrificiu”.
Timp de o săptămână, la Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea se vor organiza ateliere de lucru cu elevii claselor primare și liceale, în cadrul unui proiect internațional. Marți, în cadrul aceluiași proiect, a fost organizată activitatea „Tradiții de primăvară la români”.
În jur de 400 de tineri de la grădinițe și școli, atât din Oradea, cât și din alte comunități străbătute de râul Crișul Repede, au învățat, pe parcursul anului 2023 și începutul anului 2024, despre viața acvatică, importanța menținerii apelor curate și consecințele poluării cu plastic a acestora.
Elevii claselor a XII-a și a XIII-a, seral și frecvență redusă, susțin de azi și până joi simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat. În Bihor pentru susținerea probelor sunt înscriși 4.056 de elevi împărțiți în 50 de centre de examen.
Elevii de liceu și studenții din Oradea au o nouă posibilitate pentru a descoperi tainele roboticii.
Crypto School oferă o serie de module online accesibile, concepute pentru a explica în detaliu, pe înțelesul fiecărui utilizator, elementele fundamentale ale sistemului financiar, mecanismele blockchain şi piaţa cripto.
Prorectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. Sanda Filip, coordonatoare a activităților de cercetare la nivelul universității, a prezidat joi, 22 februarie 2024, ședința Consiliului de Cercetare, Dezvoltare și Inovare (C-CDI) al instituției de învățământ superior.
La Editura Polirom a apărut recent ediția a 18-a, revizuită și adăugită, a cursului „Limba germană. Simplu și eficient” de Orlando Balaș.
Elevii bihoreni care au susţinut simularea evaluării naţionale au aflat, la sfârşitul săptămânii notele obţinute. Potrivit ISJ Bihor, mai mult de 60% dintre ei nu au reuşit să obţină nota cinci la matematică, în timp ce la limba şi literatura română, procentul celor care primit note mai mari de cinci este de 67.94%.
Copiii de la grădinițele 20 și 41 din Oradea au pornit într-o aventură fascinantă, plină de informații valoroase și exerciții practice: „Călătorie în corpul uman!”