2.190 de copii cu vârste între 3-6 ani, 211 părinți și 68 de educatori din 70 de comunități defavorizate din Bihor sunt beneficiari ai programului „Start în educație” – cel mai amplu proiect de educație timpurie din România.

2.190 de copii cu vârste între 3-6 ani, 211 părinți și 68 de educatori din 70 de comunități defavorizate din Bihor sunt beneficiari ai programului „Start în educație” – cel mai amplu proiect de educație timpurie din România.
Elevii din județul Bihor pot beneficia, începând din această lună, de lecții de istorie desfășurate în Sinagogile orădene și acces gratuit în toate obiectivele turistice Oradea Heritage. Toate acestea grație unul parteneriat încheiat cu Inspectoratul Școlar.
Universitatea din Oradea a participat, săptămâna trecută, la „Târgul de Viitor” din Bistrița, eveniment de referință pentru tinerii dornici să își contureze o carieră profesională și să descopere oportunități educaționale de excepție.
Profesorii și elevii de la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” din Oradea au posibilitatea să învețe cum se amenajează o grădină urbană, conform tehnicilor permaculturii, prin intermediul proiectului „Învățăm, grădinărind”.
20 de copii de la Colegiul Național „Teodor Neș” au făcut cunoștință cu învăţătura Bisericii Ortodoxe prin intermediul proiectului „Cuvântul împlinit prin fapte bune”.
Concursul Național de Procese Simulate de Dreptul Familiei, eveniment de tradiție al Facultății de Drept, parte a seriei de evenimente de Drept Civil „Ioan D. Romoșan”, a avut loc joi, 11 aprilie, la sediul Curţii de Apel Oradea.
Elevii de gimnaziu și liceu sunt invitați, în această săptămână, la Filarmonică, la un concert interactiv intitulat „Un compozitor la Carnaval”. Acesta va fi condus de Dalma Toadere, iar „personajele” vor fi actorul Bogdan Bob Rădulescu și pianistele Camelia Andone și Ana-Ruth Micula. Pe scenă se vor afla două piane de concert.
61 elevi cu CES, din 5 județe, îndrumați de 24 de profesori, s-au întrecut joi, 11 aprilie, într-o competiție de tenis de masă, la a treia ediție a Cupei Orizont.
Programul educational „Stil de Viață Sănătos, o alimentație diversificată și o atitudine eco-responsabila” a ajuns și în Oradea. Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” au învațat să mânânce sănătos ajutați de specialiști.
Nici profesorii nu pot distinge întotdeauna știrile false de cele adevărate sau e-mail-urile de tip phishing de notificările reale. Printre altele, aceasta este concluzia la care a ajuns o cercetare efectuată în România, Ungaria și Slovacia, în cadrul proiectului Erasmus+ „Detectivul Media pentru Tineri”.