Se împlinesc 12 ani de când soliștii Mihaela Anica (Viena) și Horia Maxim (Universitatea Națională de Muzică din București) susțin cursuri de măiestrie la Universitatea din Oradea, în cadrul Departamentului de Muzică al Facultății de Arte.

Se împlinesc 12 ani de când soliștii Mihaela Anica (Viena) și Horia Maxim (Universitatea Națională de Muzică din București) susțin cursuri de măiestrie la Universitatea din Oradea, în cadrul Departamentului de Muzică al Facultății de Arte.
Micuții din creșele orădene petrec timp frumos și educativ împreună. Zilele trecute, prichindeii au făcut „un popas” în pădure, unde au descoperit o mulțime de lucruri interesante.
Momente emoționante joi, 8 februarie, în Aula Magna a Universității din Oradea. Aflat la final de mandat, vechiul senat al Universității din Oradea s-a întrunit în ultima sa ședință.
Ziua Internațională a Cititului Impreună (ZICI) este o zi în care se sărbătorește oportunitatea de a citi cu voce tare, împreună. Astfel, copii și adulți sunt încurajați să ia o carte, să găsească audiență și să citească cu voce tare.
În contextul Zilei Siguranței pe Internet (Safer Internet Day), sărbătorită, în acest an, la 6 februarie, poliţiştii de prevenire bihoreni au organizat luni, 5 februarie, Seminarul „Criminalitatea informatică, riscuri, vulnerabilități și modalități de prevenire”.
Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea își dezvoltă tot mai mult fața europeană prin proiecte și parteneriate de mare anvergură. Până în 2027, Colegiul va derula proiecte în care vor fi implicate în jur de 118 cadre didactice și peste 650 de elevi.
Consiliul Județean al Elevilor Bihor a organizat, în 26 și 27 ianuarie, „Sesiunea județeană de formare a elevilor reprezentanți” (SJFER), un eveniment care a avut ca scop să-i învețe pe tineri să-și reprezinte mai bine colegii din școli.
Clubul Rotary Insignis Oradea a oferit 100 de abonamente gratuite la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” elevilor din unitățile de învățământ din Oradea.
Universitatea din Oradea este instituția de învățământ academic din România care a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de locuri finanțate de stat pentru formarea viitorilor profesori, raportat la anul precedent de învățământ academic.
Elevii din clasa a VIII-a susţin, începând de azi, simularea evaluării naţionale, în judeţul Bihor peste cinci mii de elevi fiind înscrişi în aplicaţia electronică. Toate lucrările vor fi scanate în clasă şi corectate pe o platformă digitalizată.