Ieri, la Oradea, un important reper pentru mediul de afaceri din Bihor: Promovarea şi consolidarea colaborării economice franco-române
Miercuri, 24 sptembrie a.c., a avut loc, la Oradea - Hotelul Continental, Forumul de afaceri franco-român, organizator fiind Camera de Comerţ şi Industrie Franceză în România (CCIFER), în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Bihor şi în colaborare cu BRD Groupe Societe Generale şi cu Alcatel-Lucent România. Evenimentul a urmărit întărirea relaţiilor franco-române prin promovarea oportunităţilor de afaceri în Bihor şi prin prezentarea investitorilor francezi în zonă.
La deschiderea Forumului de afaceri franco-român au fost prezenţi, alături de numeroşii participanţi şi invitaţi, Dan Bedros, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Franceze în România, Mircea Ghitea, prefectul judeţului Bihor, Radu Ţîrle - preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Micula - preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor şi Biro Rozalia, viceprimar al Primăriei municipiului Oradea.
Cum avea să remarce domnul Dan Bedros, Franţa este al treilea principal partener comercial pentru România, cu un volum al investiţiilor în ţara noastră de peste 4 miliarde de euro, iar mediul de afaceri francez este interesat de consolidarea colaborării economice cu România. "Într-un asemenea context, prin rolul pe care îl are CCIFER se doreşte şi se acţionează pentru promovarea firmelor franceze, a oportunităţilor de afaceri în întreaga ţară, nu doar în zona Capitalei României. Acesta este şi scopul Forumului de afaceri fraco-român organizat la Oradea, evenimente similare având loc şi în alte nouă mari oraşe din România, printre care nu putea lipsi Oradea, implicit judeţul Bihor - zonă reprezentativă în domeniul economic, social şi cultural", a specificat dl Dan Bedros.
De altfel, atât prefectul judeţului Bihor, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Bihor au evidenţiat disponibilitatea instituţiilor pe care le reprezintă şi sprijinirea pentru atragerea investitorilor francezi în Bihor şi pentru realizarea de cât mai multe parteneriate în domeniul economic. "În Bihor există deja 101 firme cu capital francez în diferite domenii de activitate şi este posibilă extinderea colaborării, realizarea de noi investiţii. Dispunem de forţă de muncă, de potenţial turistic şi economic, sunt localităţi bihorene înfrăţite cu localităţi din Franţa, iar întărirea, dezvoltarea colaborării are premise de reuşită", a spus dl Mircea Ghitea. "Suntem deschişi şi vă aşteptăm, vă ajutăm ca, împreună, să dezvoltăm judeţul Bihor, economia acestei zone", a fost mesajul dlui Radu Ţîrle, adresat oamenilor de afaceri francezi prezenţi la acest Forum. Preşedintelşe Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, dl Ioan Micula, a evidenţiat atât potenţial economic pe care îl are judeţul Bihor, cât şi faptul că Oradea, ca poziţie geografică, este aproape de centrul Europei, fiind nu numai un punct de atracţie, ci şi o zonă propice investitorilor, dar asigurând şi dinamică schimburilor comerciale cu ţările din centrul Europei.
În cadrul Forumului de afaceri franco-român, s-au prezentat, participanţilor francezi şi români, oportunităţile de investiţii franceze în România, ca diversitate şi structură, dar şi oportunităţi de dezvoltare în judeţul Bihor. De asemenea, s-a discutat despre accesarea fondurilor structurale europene atât de necesare dezvoltării unei afaceri, despre pregătirea dosarelor de finanţare, care sunt condiţiile de eligibilitate pentru accesarea fondurilor europene, ce proiecte prioritare sunt. Un aspect distinct a fost aducerea în prim-plan a unor afaceri de succes ale unor societăţi care activează în sectoarele agro-alimentar, industria automobilelor, industria plastică, audit şi consiliere financiară, în servicii financiare. În final, cei prezenţi la Forum au vizitat Societatea CAPRIROM, cu activitate în domeniul termoplastiei, a maselor plastice pentru industria auto şi articole sportive.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.