De la începerea , în 15 martie a.c., a "Lunii Pădurii", Direcţia Silvică Oradea a organizat şi desfăşurat, până acum, numeroase actvităţi specifice evenimentului şi destinate gospodăririi fondului forestier, cât şi muncii educative în rândul cetăţenilor, de la elev la pensionar, în sprijinul protejării pădurii, a mediului înconjurător.
Cum faptele sunt cele care dau concreteţe programului stabilit în cadrul "Lunii Pădurii", iată că ampla acţiune de împăduriri se regăseşte în ocoale silvice Oradea, Marghita, Săcueni, Beiuş, Dobreşti, Aleşd şi Tinca. "Ne-am stabilit ca lucrările de împădurire să se realizeze pe o suprafaţă de 245 hectare, la care se adaugă completări în plantaţiile înfiinţate în anii anteriori în suprafaţă totală de 86 de hectare", ne-a spus dl ing. Ionel Popa, directorul Direcţiei Silvice Oradea.
O asemenea activitate, la care participă silvicultorii şi firme specializate, dar şi numeroşi elevi şi studenţi, diferite organizaţii şi asociaţii neguvernamentale şi instituţii din judeţ, este în plină desfăşurare. Se efectuează, de pildă, plantări de puieţi forestieri în zonele ocoalelor silvice Oradea, Marghita, Tinca şi Săcueni, activitate ce se va extinde, în funcţie şi de condiţiile meteorologice, în celelalte ocoale silvice - atât de stat, cât şi particulare. "Pentru programul de împăduriri propriu-zise, avem pregătiţi peste 950 000 de puieţi forestieri, majoritatea gorun şi stejar, cât şi 150 000 de puieţi din diferite specii - frasin, paltin, cireş sălbatic, material săditor produs în pepinierele noastre", a detaliat dl. Ionel Popa.
Astăzi, spre exemplu, mâine, dar şi săptămâna viitoare sunt programate, la ocoalele silvice de la Oradea şi Beiuş, acţiuni speciale de plantare a puieţilor în diferite şantiere forestiere, cu participarea a numeroşi elevi de la diferite şcoli din judeţ şi cu studenţi ai Facultăţii de Protecţia Mediului Oradea.