Orchestra di Teatro D’Opera Italiana, una dintre cele mai cunoscute orchestre din Europa şi din lume, ajunge la Oradea în 23 decembrie. Publicul este invitat la un adevărat regal vienez, găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor.

 

Alături de instrumentiştii celebrei orchestre italiene vor urca pe scenă instrumentişti şi balerini ai Operei Vox.

Orchestra di Teatro D’Opera Italiana este una dintre cele mai cunoscute orchestre din Europa şi a fost aplaudată pe marile scene de operă și filarmonici din toată lumea. Printre scenele pe care această orchestră a performat amintim: Brucknerhaus Linz (Filarmonica din Linz), Bregenz Festspielhaus (Filarmonica din Bregenz), Brunnenhof der Residenz Munchen (Palatul Imperial din Munchen), Stadthalle Viena, Meistersingershalle Nurnberg, Kasemattenbuehne Graz, etc.

Recunoașterea orchestrei este dată și de colaborările cu mari nume ale liricii mondiale, soliști și dirijori de la Arena din Verona, Teatrul Scala din Milano, Teatrul de Opera din Roma, sau Opera din Viena.

Membrilor Orchestrei di Teatro D’opera Italiana li se alatură și artişti instrumentişti din Orchestra Opera Vox, cunoscută și apreciată la nivel naţional și internațional. „Este pentru prima dată în România când artişti instrumentişti din doua orchestre își dau mâna pentru a oferi publicului seri memorabile și experiențe muzicale unice”, au transmis organizatorii.

Membrilor orchestrei li se adaugă Ansamblul de balet al Operei Vox, cu momentele mult așteptate de vals, polci, cancan, într-o coregrafie efervescentă semnată de Vlad Sebastian.

Atmosfera și spiritul vienez vor cuceri încă de la intrarea în sala de spectacol și vor rămâne în suflet ca o amintire vie pentru Crăciunul și Anul Nou ce vor urma.

“Dacă nu puteți ajunge la concertele de Crăciun și Anul Nou de la Viena, aducem noi spiritul vienez în oraşul dumneavoastră prin cele mai frumoase capodopere muzicale vieneze ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emerich Kalman și multe, multe alte surprize muzicale și coregrafice”, mai transmit organizatorii.

Dirijorul serii va fi maestrul Matei Pop, professor universitar la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Spectacolul va avea loc în data de 23 decembrie, de la ora 19.00. Biletele pot fi achiziţionate de pe blt.ro