Crearea unor sărbători locale, cunoscute sub numele de "zilele localităţii", a devenit o practică tot mai răspândită în ultimii ani. În mod normal, aceste sărbători sunt prilej de bucurie şi bună dispoziţie, de mobilizare a comunităţii şi creionare a unei identităţi locale specifice.
Controverse
Dumnezeu, izgonit din grădina carpatică
Criza a intrat în vacanţă mediatică după ce a planat asupra bugetelor de concedii, în cele mai multe cazuri inexistente. România nu a mai fost o bună destinaţie nici pentru cei plecaţi la muncă afară. Aceştia nu s-au mai întors puhoaie ca-n anii trecuţi fiind legaţi de şomajul efemer şi de chiverniseala pe vremuri de criză în străinătate, preferabilă oricum neantului din ţară.
- 31 August 2010
- Citeste
Haosul şi distrugerea sistematică a patrimoniului sanitar românesc
Există cuvinte care mângâie, există cuvinte care jignesc, există cuvinte care murdăresc etc. Cuvântul reformă a ajuns în anii tranziţiei, în limba română, un cuvânt care abureşte. Adică şmecheri de cinci surcele care s-au cocoţat pe scara politică şi au ajuns în posturi decidente, îl folosesc zgomotos pentru a prosti mulţimea cu aşteptări mincinoase.
- 30 August 2010
- Citeste
Theodor Neş versus Traian Blajovici: Nu-i pentru cine se pregăteşte ci pentru cine se nimereşte
În mai multe rânduri, reprezentanţii municipalităţii au declarat că o prioritate pentru acest an este reabilitarea pasajului rutier Theodor Neş, în acest sens fiind adoptat şi studiul de fezabilitate de către Consiliul Local, iar conform promisiunilor, în aceste zile, urma să se ţină şi procedura de adjudecare a lucrărilor. Din păcate, Serviciul de licitaţii al Primăriei Oradea nu a primit o astfel de documentaţie, fiind deschise, în schimb, ofertele pentru lucrările de reconstruire a podului de pe strada Traian Blajovici fostă Abatorului.
- 29 August 2010
- Citeste
Hora locală
Chiar dacă el zicea că nu vede pe nimeni la cozi, noul bir pe drepturile de autor al lui Boc a pus o ţară întreagă pe drumuri. E cazul să facem la fel. Surse parlamentare spun că, pe întâi, pică guvernul. Votul de încredere ce urmează a fi dat în Parlament va fi secret şi nu e nicio taină că mulţi parlamentari PDL vor vota pentru căderea Guvernului şi împotriva lui Boc. * Ce a mai prosperat Oradea, bre! Nu mai e loc de cârciumi. Echipa lui Suuuper Bolo, pe care îl credeam abstinentul desăvârşit, vrea să ridice bodegi şi terase, pe Corso, în parcuri, pe malurile Crişului. * Bugetul Toamnei Orădene e, an de an, tot mai subţire. Anul ăsta banii sunt cu 50.000 mai puţini decât în 2009, când administraţia spunea că bugetu-i pe sponci. Cu astfel de onorarii, de Ziua Oraşului o să ne cânte Ilie şi gaşca lui din Primărie.
- 29 August 2010
- Citeste
Despre România şi brandul de ţară
Ştiţi de ce preferă toţi mafioţii din lume comenzi publice de drumuri? Simplu. După ce drumul este gata, este imposibil să spună cineva cu exactitate cât beton au turnat, cât asfalt... etc. Într-un cuvânt hârtia suportă diferenţe de cantităţi şi, deci, de bani, imposibil de probat cu exactitate. N-ai încotro, trebuie să accepţi.
- 24 August 2010
- Citeste
Hora locală
- 22 August 2010
- Citeste
23 august 1944 - Între trădare şi manipulare
În luna aprilie 1942, un număr de 60 de profesori universitari din Bucureşti, Iaşi şi Cluj au prezentat un "Memoriu de protest" împotriva războiului, cerând mareşalului Antonescu ieşirea imediată din "Axă" şi trecerea la "Alianţa" anglo-americano-sovietică, deoarece au asigurarea că "guvernul sovietic, de comun acord cu guvernele Marii Britanii şi SUA, nu înţelege să distrugă statul român şi nici să modifice regimul social al ţării, fiind, totodată, hotărât să realizeze unitatea noastră naţională, sprijinind reluarea Ardealului". Cât de naivi şi cât de creduli au fost acei profesori universitari, intelectualitatea română, în general?!
- 20 August 2010
- Citeste
Amărăciunile doamnei Marossy
Peste câteva zile, venerabilul biolog bihorean, Ana Marossy, va porni într-o nouă expediţie spectaculoasă care îi va purta paşii aproape de Cercul Polar. Aventura va dura trei săptămâni şi îi va oferi şansa de a studia fenomenul retragerii gheţarilor din Groenlanda. Acolo temperaturile coboară şi până la -30 de grade, însă corpul nu le resimte atât de puternic pentru că aerul este uscat şi curat.
- 15 August 2010
- Citeste
Arhivele Naţionale, blocate în Cetatea Oradea - Rectificarea amână mutarea în noul sediu
- 15 August 2010
- Citeste
Crişana Digitală

