În perioada 29 iunie -1 iulie, la Filarmonica de Stat din Oradea, s-a desfăşurat Concursul Național de Interpretare Vocală Kharisma. La secţiunea „Debut”, copiii frumoşi şi talentaţi din zona Vadu Crişului, coordonaţi de prof. Denisa Hoble, au avut rezultate de excepţie.

Concursul Național de Interpretare Vocală Kharisma este un eveniment cultural şi artistic inedit, prin faptul că reuneşte copii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, dar și tineri de peste 18 ani cu aptitudini muzicale. Se adresează copiilor pregătiți în cadrul Palatelor și cluburilor copiilor din țară, Cluburilor private de muzică, Asociațiilor Culturale, școlilor, liceelor și grădinițelor. Organizatorii şi-au propus să ofere concurenţilor şansa de a evolua pe o scenă deosebită, cu un suport tehnic de înaltă ținută, cu decoruri și o ambianță stimulantă pentru manifestarea actului artistic, precum și în prezența unui juriu profesionist. Concursul s-a desfăşurat pe următoarele secțiuni: Interpretare vocală solo, repertoriu în limba română (poate fi și cover internațional, dar cu textul în limba română); Interpretară vocală solo, repertoriu cu textul într-o limbă străină (poate fi și compoziție românească, dar în altă limbă decât română); Debut pe grupe de vârstă; Interpretare vocală grupuri mici (maximum cinci copii), fără categorie de vârstă.

La categoria Debut au putut participa soliști care nu au experiență în participarea la competiții sau sunt la începutul studierii tehnicii vocale. La această secțiune, jurizarea a fost, evident, diferențiată față de celelalte secțiuni și anume, mai indulgentă, pentru încurajarea copiilor debutanți. Din acest motiv, concurenții de la această secțiune nu au concurat pentru Trofeul Concursului Kharisma. A fost însă un trofeu al categoriei. Grupul de copii din zona Vadu Crişului, pregătit de prof. Denisa Hoble, a obţinut rezultate de excepţie la secţiunea Debut. „Abia a trecut un an de când Denisa, originară din comuna Borod, absolventă a Liceului de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca şi a Universităţii din Oradea, în prezent profesoară de muzică (acum câţiva ani a participat la concursurile naţionale Suflet de Stea, organizate la Aleşd), m-a sunat şi a solicitat Primăriei din Vadu Crişului o sală unde poate să adune nişte copii din zonă cu aptitudini muzicale, cu scopul de a-i introduce în tainele muzicii uşoare”, precizează Ioan Hasas, viceprimarul comunei Vadu Crişului. De atunci, în fiecare luni, în sala de expoziţie a Incubatorului de afaceri pe turism din Vadu Crişului, tinerii se pregătesc, iar, cu ocazia Târgului de la Vama Sării din acest an, au urcat pe scenă în faţa publicului. La concursul desfăşurat la Oradea, au păşit încrezătoare, debutând la categoria 5-8 ani, şi au obţinut premiul I: Miere Patricia Maria, cu melodia „Roar”; Vincze Jazmin, cu melodia „Lasă-mă să cred”; Miere Paula Ştefania, cu piesa „Legenda Sânzienelor”; Reti Giulia Maria, cu „De-ar fi dorul”. De asemenea, Novac Briana Maria, cu melodia „Castelul fermecat”, a obţinut premiul II. La categoria 9-12 ani, Maier Karina Ana Maria, cu melodia „She Wolf”, şi Meheş Daria Ilinca, cu melodia „Hora din Moldova”, au obţinut premiul II. Trofeul secţiunii Debut i-a revenit lui Vincze Jázmin, din Vadu Crişului.