Parcă nimic nu se compară cu o vacanță relaxantă la malul mării, unde soarele ne mângâie pielea și ne putem răcori cu un cocktail aromat. Chiar dacă ai planificat totul din timp, când se apropie momentul plecării, parcă tot timpul se întâmplă să fie puțin haos. Ca să scapi de un stres în plus, mai ales că ideea e să îl alungi, nu să adaugi o sursă nouă, iată câteva sfaturi utile pentru un bagaj ușor de transportat, în care să pui lucrurile esențiale:

 

 1.     Cuvânt de ordine:organizare

Achiziționează-ți niște organizatoare speciale de bagaj, care să te ajute să eficientizezi spațiul, fie că sunt pungi care compresează, diferite cuburi sau săculeți cu fermoar. Încearcă să iei cu tine lucruri care nu se sifonează cu ușurință, mai ales dacă știi că la hotel nu există serviciu de călcare a hainelor. Dacă ai nevoie de spațiu în plus, ia în considerare un rucsac de dama de la Fashion Days. Îl poți folosi pentru a pune cosmeticele și câteva medicamente sau chiar îl poți lua la plajă.

 

 2. Fă-ți o listă prioritară

Este bine să pui din timp pe listă cele mai importante lucruri de care ai nevoie într-o astfel de vacanță. N-ar trebui să îți lipsească crema de protecție solară cu SPF cât mai ridicat și rezistentă la apă, costumul de baie, ochelarii de soare (pentru mai multă inspirație te poți uita aici: https://www.fashiondays.ro/g/femei-/accesorii-ochelari_de_soare) și un prosop de plajă. De asemenea, tricouri, pantaloni scurți, câteva fuste și rochii vaporoase, o pălărie sau șapcă, sandale și papuci.

 

 3. Pentru distracție

Îți plac scufundările? Nu uita de o pereche de ochelari speciali care conțin și masca de oxigen, dar și o cameră foto subacvatică pentru a păstra întipărite cât mai mult timp momentele speciale. Pentru relaxare, achiziționează-ți una sau două cărți, iar dacă mergi cu mai mulți prieteni, un frisbee ar fi ideal.

 

4. Nu uita să ții cont de:

-orele de stat la plajă ar trebui respectate cu strictețe, dimineața până la ora 10:30 și seara, după ora 17:00.

-neapărat ar trebui să aplici crema cu factor de protecție solară înainte de a pleca de acasă și să o reaplici la ceva timp, chiar și dacă stai numai sub umbrelă, dar și înainte și după ce ai intrat în apă.

-ai grijă că și părul trebuie protejat de soare și apa sărată a mării sau de cea din piscină. Apa de mare și clorul pot deteriora vopseaua și îl pot usca. Ca să nu ai surprize neplăcute, ascunde-l sub o pălărie sau o eșarfă.

-hidratarea este la fel de importantă, așa că nu uita de cei doi litri de apă pe zi. Mai mult, limitează alcoolul și cafeaua pentru că te poți deshidrata, sau completează cu doză dublă de apă.