Fără banii de la CJ Bihor pentru lucrările executate în baza unor contracte semnate cu forul judeţean, firma Selina riscă să-şi concedieze angajaţii. Întregul staff al acestei companii a fost prezent ieri pe şantierul de la Garnizoana Oradea, acolo unde reporterii au fost invitaţi să vadă modul în care se derulează lucrările pentru noul sediu al Muzeului. Imobilul a fost predat Selinei pe data de 19 ianuarie, însă, după doar o lună, lucrările au fost oprite. Din cei 250 de angajaţi, jumătate dintre ei au fost trimişi acasă, motivându-se că "nu există front de lucru". Conducerea firmei l-a indicat ca principal vinovat pentru întârzierii lucrărilor la sediul noului Muzeu pe preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle. De asemenea, lui Ţîrle i s-au adus numeroase acuze şi în ce priveşte alte investiţii realizate de Selina.

Lucrările executate au scos la iveală o serie de alte vicii de structură, pe care proiectantul nu avea cum să le prevadă. În acest sens, se solicită o nouă soluţie din partea proiectantului, iar conducerea CJ Bihor trebuie să o aprobe. Din păcate, de mai bine de o lună, soluţiile date de experţi aşteaptă avizul CJ Bihor, între timp lucrările nu pot avansa. "Avem soluţiile date de proiectant, însă acestea aşteaptă avizul preşedintelui CJ Bihor. Fără acest aviz nu putem interveni. E nevoie de decizia preşedintelui CJ, nu să vină pe şantier şi să se rupă în figuri. Nu avem parteneri de discuţie. Specialiştii CJ Bihor care participă la şedinţele de Comandament au refuzat să semneze orice propunere tehnică, recunoscând că au interdicţie expresă de la Ţîrle să facă acest lucru. Avem doar 50% din frontul de lucru asigurat. Pentru a finaliza lucrările în 14 luni, avem nevoie de 250 de angajaţi, însă am rămas cu 150. Am întârziat lucrările cu o lună", a precizat Beniamin Rus, patronul firmei Selina. Acesta a lăsat să se înţeleagă că semnarea de către preşedintele Ţîrle în aceeaşi zi de 31 decembrie a contractului pentru Muzeu, cât şi pentru drumul spre Bicaciu nu a fost întâmplătoare. Deşi oferta firmei Selina a fost mult mai bună, execuţia drumului Bicaciu-Ianoşda a fost atribuită firmei Asfamixt, la care acţionari sunt liberali. "Am înţeles că trebuia să lăsăm drumul de la Bicaciu, să nu contestăm, am înţeles că trebuie să trăiască şi alţii", a mai precizat Beniamin Rus. Abia după ce firma Selina a renunţat la contestaţie, i s-a atribuit contractul cu Muzeul.

Acuzaţiile la adresa lui Ţîrle nu s-au oprit aici, Rus reproşându-i că este "paranoic". Deşi şi pe adresa CJ Bihor a sosit o invitaţie la acţiunea organizată ieri pe şantier, niciun angajat al instituţiei nu a răspuns prezent. De asemenea, în cursul zilei de ieri nu am putut obţine nicio declaraţie oficială a preşedintelui CJ Bihor în legătură cu acuzele aduse.