Spitalul de Psihiatrie - Un nou laborator de terapie nemedicamentoasă
Ieri, la Spitalul de Neuropsihiatrie din Oradea a fost inaugurat un laborator de psihologie şi terapie nemedicamentoasă, unde, cu ajutorul unor ergoterapeuţi, psihologi, psihiatri sau preoţi, pacienţii vor desfăşura o serie de activităţi complementare tratamentului clasic. Realizarea şi dotarea laboratorului a costat 50.000 de lei a declarat dr. Gheorghe Oros, managerul instituţiei sanitare...
Bolnavii internaţi la Spitalul de Psihiatrie din Oradea au posibilitatea să picteze şi să realizeze diferite obiecte artizanale în cadrul unui laborator dedicat special terapiilor nemedicamentoase. Cu ajutorul unor ergoterapeuţi, psihologi, psihiatri sau preoţi, pacienţii vor desfăşura o serie de activităţi complementare tratamentului clasic. „Spitalele de psihiatrie sunt stigmatizate, iar bolnavii le privesc cu reţinere. De foarte multe ori, pacienţii vin prea târziu tocmai din aceste motive. Şi noi, psihiatrii, parcă ne-am prea medicalizat. Mai punem o tabletă, mai luăm una. Bolnavul psihic este însă altfel. El trebuie să facă ceva, să aibă o activitate", a declarat dr. Gheorghe Oros, managerul instituţiei sanitare. La inaugurarea de ieri a laboratorului au fost prezenţi, pe lângă personalul spitalului, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor şi ai Universităţii din Oradea. Potrivit managerului Gheorghe Oros, în cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie din Oradea există zece psihologi la un număr de 220 de paturi, unitatea sanitară stând foarte bine la acest capitol faţă de alte spitale de profil din ţară, unde la un număr mai mare de pacienţi lucrează mai puţini specialişti. „Încercăm în permanenţă, alături de psihologi şi preoţi, să îi ajutăm pe pacienţi. Am început prin construirea bisericii din curtea spitalului, a urmat construcţia complexului de terapie, iar acum, acest laborator", a mai precizat dr.Gheorghe Oros. Realizarea laboratorului de terapii nemedicamentoase a costat 50.000 de lei, bani utilizaţi pentru dotări, mobilier etc.
Felicitari! Ca pacienta care am beneficiat de un tratament similar as fi dispusa sa impartasesc din experienta avuta daca sunt persoane interesate.
Felicitari si Doamnei Doctor Camelia Dindelegan, pentru perseverenta si implicare!
Felicitari conducerii Spitalului de Psihiatrie,nu de mult ne intrebam de ce la noi nu exista asa ceva?Domnule doctor Oros,sa va tina dumnezeu!