Situaţii de urgenţă în zona transfrontalieră - Laboratorul mobil de medicină legală este pus pe roate
În urmă cu un an, demara proiectul "Laborator mobil de medicină legală pentru situaţii de urgenţă în zona transfrontalieră", care ieri a ajuns la final. Cu această ocazie, la Hotel Melody din Oradea a avut loc o prezentare a ceea ce presupune proiectul, la care au luat parte dr. Carmen Pantiş, director al Spitalului Clinic de Urgenţă Oradea, dr. Gabriel Mihalache, director al Serviciului de Medicină Legală Bihor, Viorel Gavra, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, expert judiciar în cadrul proiectului, şefi de instituţii, poliţişti paramedici şi alţii.
Proiectul a fost implementat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, având ca partener Universitatea din Debrecen, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România 2007-2013, Prioritatea nr. 2, Măsura nr. 2.4.2., fiind cofinanţat de Uniunea Europeană. Acesta are ca şi scop abordarea comună a situaţiilor de urgenţă create de producerea unor accidente colective de trafic în zona Bihor - Hajdu Bihar, prin mecanisme comune pentru situaţiile care necesită reacţii şi intervenţii rapide. În cadrul proiectului s-a constituit nucleul echipei de intervenţie, alcătuită din medici legişti, procuror, ortoped, radilog, stomatolog, care, de altfel, sunt membri ai echipei de proiect. "Proiectul are ca grup ţintă populaţia judeţelor Bihor - Hajdu Bihar, căreia dorim să îi furnizăm elemente de cunoaştere utile, pentru a lua decizii eficiente prin considerarea unor multitudini de aspecte", ne-a declarat dr. Carmen Corina Radu, manager de proiect.
Specialiştii din cele două regiuni transfrontaliere implicate, precum şi reprezentanţi ai procuraturii, iau parte la elaborarea planurilor de intervenţie, fiind instruiţi de specialişti renumiţi în domeniu. Proiectul are o valoare de aproape 70.000 de euro, din care 85% sunt fonduri nerambursabile.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.