Un proiect de educaţie în afaceri a femeilor din Bihor a ajuns în stadiul final. Aproape 100 de femei întreprinzătoare au urmat cursuri de instruire în dezvoltarea afacerilor în patru centre din judeţ. Pentru evaluarea finală, cursantele vor trebui să întocmească un plan de afaceri, cele mai bune urmând a fi recompensate financiar cu bani necesari înfiinţării unei firme şi pentru a pune pe roate afacerea.

 

În cadrul proiectului "Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei", finanţat din Fondul Social European - "Investeşte în oameni!", 96 de femei cu idei în afaceri au urmat în perioada ianuarie-iunie 2010 cursuri speciale de instruire. Cursurile au fost gratuite, fiind organizate în centrele locale AntrES din Aleşd, Beiuş, Marghita şi Salonta. În cele şase luni, cele 24 de cursante din fiecare centru au parcurs două module de curs, primul fiind "Iniţierea afacerii", iar al doilea - "Dezvoltarea afacerii".

"Cursantele vor fi sprijinite să-şi dezvolte afacerea existentă sau să-şi transforme ideile de afaceri în acţiuni concrete în concordanţă cu oportunităţile de antreprenoriat existente pe plan regional şi local", ne-a transmis managerul de proiect, prof. univ. dr. Anca Dodescu. Astfel, fiecare cursantă a întocmit în vederea evaluării finale un plan de afaceri, care urmează a fi evaluat în luna iulie, iar în august cele mai bune planuri de afaceri vor fi premiate cu sume minim necesare înfiinţării efective a unei firme, pentru punerea în aplicare a ideilor de afaceri propuse.

Şcoala Antreprenorială pentru femei este un proiect coordonat de Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Oradea, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, Universitatea de Nord Baia Mare, Universitatea "Eftimie Murgu" Reşiţa, Fundaţia "Academia Comercială Satu Mare" şi Societatea Ştiinţifică de Management din România.