Doi biologi orădeni au dat o lovitură ştiinţifică. Revista "North-Western Journal of Zoology", editată de Universitatea din Oradea, a fost cotată pe locul cinci în topul revistelor ştiinţifice din România. Clasamentul a fost realizat de Thompson ISI şi a fost dat publicităţii luna trecută. România are 59 de reviste cotate de către ISI, din toate domeniile ştiinţifice.

Thomson Reuters ISI (Institute for Scientific Information) este instituţia internaţională care monitorizează şi recenzează publicaţiile ştiinţifice. Indicatorul ISI este folosit şi în prestigioasele clasamente internaţionale ale universităţilor, cum ar fi clasamentul Shanghai. ISI a selectat peste 12.000 de reviste dintr-un total de aproximativ 100.000 apărute la nivel mondial. Această selecţie este considerată drept curent principal al literaturii ştiinţifice mondiale şi se realizează în funcţie de o serie de criterii de calitate. Cele 12.000 de reviste sunt cele mai citite şi mai citate de către specialişti pe plan internaţional, iar publicarea într-una din ele este considerată o garanţie a calităţii unei lucrări ştiinţifice şi asigură circulaţia lucrării în lumea ştiinţifică.
Fondatorii şi redactorii şefi ai revistei sunt Daniel Severus Covaciu-Marcov şi István Sas, cadre didactice la catedra de Biologie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii orădene. Revista este editată exclusiv în engleză şi conţine lucrări ştiinţifice ale specialiştilor în domeniu, publicarea fiind aprobată numai după o riguroasă analiză făcută de membrii boardului academic al revistei. Rectorul Cornel Antal ne-a declarat că, pentru a stimula cercetarea, din fondurile Universităţii va fi premiat cu 2.000 de lei orice cadru didactic care va reuşi să publice un material în această revistă. Pentru apariţii în reviste ştiinţifice de notorietate mondială precum "Science Magazin" sau "Nature" premiul este de 5.000 de lei.
Printre redactorii revistei se numără şi câţiva studenţi şi masteranzi biologi ai universităţii. "Astfel, studenţii de la Universitatea din Oradea au ocazia afirmării profesionale la cel mai înalt nivel, cercetarea ştiinţifică a acestora fiind echivalentă cu cea realizată oriunde pe plan internaţional", a spus Covaciu-Marcov. Revista orădeană apare de două ori pe an şi este distribuită exclusiv în lumea ştiinţifică din ţară şi străinătate.