Cea de-a doua ediţie a congresului medical "Denta Orădeană" s-a încheiat ieri, la Hotel Forum Continental, cu o prezentare privind evaluarea şi asistarea pacientului cu stare de conştienţă alterată, susţinută de dr. Hadrian Borcea, coordonator UPU - SMURD. Acesta le-a explicat medicilor stomatologi participanţi la congres cum să recunoască un pacient care are o stare de conştienţă alterată, fiziopatologia, gradele de alterare a stării de conştienţă şi principalele măsuri care trebuie luate pentru asistarea pacientului.

Prezentarea făcută de dr. Hadrian Borcea s-a desfăşurat pe durata a aproximativ patru ore, cuprinzând atât partea teoretică, cât şi cea practică. "Vreau să vă prezint ce se poate face în cabinetele de stomatologie pentru ajutarea acestor pacienţi care prezintă grade diferite de afectare a stării de conştienţă", a precizat Borcea. Acesta le-a explicat medicilor stomatologi participanţi la congres cum să recunoască un pacient care are o stare de conştienţă alterată, fiziopatologia, gradele de alterare a stării de conştienţă şi principalele măsuri care trebuie luate pentru asistarea pacientului. "Scopul acestui demers îl constituie recunoaşterea modificării stării de conştienţă, menţinerea funcţiilor vitale ale pacientului cu astfel de probleme şi asigurarea unui tratament pentru cauzele reversibile", a mai precizat şeful UPU din cadrul Spitalului Judeţean Bihor.
A doua ediţie a congresului medical "Denta Orădeană" a fost organizată în perioada 8 - 11 aprilie, sub egida Colegiului Medicilor Dentişti din Bihor şi a reunit mai mulţi specialişti din Oradea, Arad, Timişoara şi Bucureşti. Preţ de câteva zile, aceştia au participat la cursuri şi work-shop-uri de specialitate. Pe lângă aceste activităţi, medicilor stomatologi prezenţi la Oradea li s-a pregătit şi o cină festivă şi un program de divertisment, reunite sub egida "Balul Denta Orădeană 2010" şi desfăşurat sâmbătă seara la Hotel Forum Continental.