Situaţia delicată de la S.C. Mineral Mining continuă, chiar dacă angajaţii sperau ca, în urma întâlnirii de ieri, să primească un răspuns favorabil din partea celor care conduc în momentul de faţă exploatarea minieră, şi anume că vor primi salariile restante de pe anul acesta. Până la rezolvarea revendicărilor, ortacii au intrat în mină şi sunt decişi să rămână acolo până la soluţionarea problemei.

Liderul de sindicat Alexandru Iştoc a declarat că o parte dintre angajaţii firmei S.C. Mineral Mining au intrat, ieri, în mină şi refuză să mai iasă de acolo până când situaţia lor salarială nu va fi rezolvată, iar o altă parte protestează la suprafaţă. "În urma discuţiilor pe care le-am avut cu cei din conducerea societăţii, ni s-a spus că administratorul firmei, Per Goran Carlsson, se află în continuare în negocieri cu câţiva potenţiali investitori şi să avem răbdare, că situaţia se va rezolva. Noi nu mai putem aştepta. Nu ne-am primit salariile de aproape două luni. De atunci ne tot amână cu plata banilor", a specificat Iştoc, care aşteaptă rezolvarea situaţiei prin implicarea autorităţilor judeţene sau chiar de la nivel naţional. În altă ordine de idei, reprezentantul angajaţilor susţine că ortacii au intrat în exploatarea minieră, unde s-au închis, şi nu vor ieşi de acolo până nu vor primi asigurări ferme că disensiunea se va rezolva în mod favorabil. Situaţia delicată în care se găsesc angajaţii exploatării miniere din Băiţa este confirmată şi de primarul oraşului Nucet, Costel Sîrghie, care aşteaptă ca soluţionarea acestui conflict de muncă să vină cât mai repede, pentru ca salariaţii să aibă de suferit cât mai puţin. Pe de altă parte, directorul general al Mineral Mining, Dorel Jude, a declarat că demersul protestatarilor este ilegal şi că aceştia au intrat fără drept în mină, deoarece din 10 februarie toţi angajaţii au fost trimişi în concediu de odihnă.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor, acesta va asigura asistenţa medicală pe întreaga perioadă a protestului celor aproximativ 80 de persoane care s-au blocat în interiorul minei cu echipaje medicale de urgenţă, cu medic şi asistenţi de la substaţiile Ştei şi Beiuş, având posibilitatea de suplimentare, în caz de nevoie, cu echipaje de ambulanţă din Oradea.